damusTo Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 Mam goraca prosbę, jestem zaawansowanym ponoc uzytkownikiem autocada i coraz dalej zagłebiam sie w 3d maxa. ale ACAD pozostawia nawyki i przyzwyczajenia bez których jak bez ręki. ORTO to jedno z nich słuzy dla tych którzy ACADA nie teges do rysowania w układzie jedynie ortodonalnym po osiach X lub po Y danego widoku ładnie czysto i prosciutko, No i teraz szukam rzecz jasna odpowiednika takiego układu w Maxiu ktoś może wie jak tego dokonać, nie chodzi o przesówanie czy przeciaganie dodam to by było za latwo ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanki Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 jak zrobisz kamere to mozesz w jej opcjach zaznaczyc zeby poslugiwala sie rzutem ortogonalnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
damusTo Posted June 22, 2006 Author Share Posted June 22, 2006 Mam wrażenie że to nie o to mi chodzi, czy to wpłynie na np rysowanie lini ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polka dot Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 lewa reka, lewy szift i jedziesz ---- prosze :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
damusTo Posted June 22, 2006 Author Share Posted June 22, 2006 Dzieki Kome dokładnie tego było mi trzeba, temat zamknięty :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanki Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 hehe, no ta, zle zrozumialem pytanie ;p shift i rysowanie to w prawie kazdym programie jest, wiec nie wpadlem ze o to chodzi :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
damusTo Posted June 22, 2006 Author Share Posted June 22, 2006 W każdym jak w kazdym w ACADzie włancza sie i wyłancza F8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts