Napisano 24 Czerwiec 200618 l Witam! kłaniam się serdecznie (bo nowy jestem) wyglada na to, ze na forum jest wielu masterów od webdesignu... wiec pewnie moge liczyc na jakas konstruktywną krytyke... moze jakas pochwale :D z jednego i drugiego bede zadowolony... stronke na TI mialem zrobic i zrobilem sobie takie cos: http://www.makusdesign.info/the_godfather/index.html mam nadzieje, ze zaczyna sie od krociutkiego intra, dalej dziala tylko kategoria GAME. Mialem pokazac umiejetnosci, a nie umiejetnosc pisania tekstow :P dlatego kategoria FILMS i BOOKS jest nieaktywna... efektow wielkich sie nie spodziewajcie, ale ocenic mozecie :) //wiem czego tam nie dodalem, ale z racji malych checi... nic wiecej sie tam nie znalazlo :) (np mozna by bylo sie pokusic o jakis preloader dla tekstu) sorry za dlugi tekst, ale nie lubie jak sa jakies niedomowienia (jak malo tekstu!, mogles wiecej!... itd :] ) Pozdrawiam. :)
Napisano 24 Czerwiec 200618 l hej, no widac ze technicznie to sobie dobrze radzisz... ale moje uwagi: no intro to ma zero tresci i mnie to rozczarowalo ze sie musialo wgrac i wgrac a pozniej takie nic w sumie... moze warto dac skip :). dalej to tak: no znow flasha umiesz to widac, ale np. brakuje mi jednorodnosci stylu, masz (zeby wyliczyc): skosne tlo, sci-fi srebrne panele, trzy guziole jak ze zmywarki do naczyn (sorki ale tak mi sie skojarzylo z moja zmywarka, te 3 roznokolorowe :) ), techno-koleczka w tle, niebieskie ramki dookola panelu, do tego uzywasz bankgotica czy czegostam w menu (ktory w sumie jest fajna czcionka [choc moim zdaniem zbyt eksploatowana :) ]) jednoczesnie czcionka z ksiazek puzzo i filmow ktora napewno bedziesz musial wyeksponowac, chocby w tytule, bedzie sie z nia gryzla. podsumowujac, jak miales pokazac ze znasz flasha i techniczna strone to jest ok, ale ze jestes w stanie zaprojektowac spojny layout, spojna grafike to juz duzo slabiej. jesli sie nie myle ojciec chrzestny w ksiazce, klimacie, grze, filmach ma dosc czytelny i charakterystyczny styl, ktorego chyba nie warto tracic i rozmieniac na drobne jakimis efektami ktore do niego pasuja jak piesc do nosa vide: techno albo sci-fi ps: aa bo bym jeszcze zapomnial, wiem ze niektorym to nie przeszkadza ale np ja nie lubie polskawych stron, albo angielski albo polski bez wtracanych 'choose' 'books' & 'films'
Napisano 2 Lipiec 200618 l ze stylem masz absolutną racje... nie jest jednorodny, mialem pomysl na dosc ciekawy gangsterski styl, ale od strony technicznej troszke mnie przerazil i ze wzgledu na to, ze nie chcialem na to duzo czasu marnowac - zrezygnowalem... heh no tak z jezykiem tez masz absolutną racje ;) tez nie lubie takich stron, ale jakos nie wiem dlaczego tez taką zrobilem :/ dzieki za rady :) Pozdrawiam
Napisano 3 Lipiec 200618 l od strony technicznej troszke mnie przerazil i ze wzgledu na to, ze nie chcialem na to duzo czasu marnowac - zrezygnowalem... moim zdaniem najwiekszy blad., mi sie podobalo to bez tresciowe intro a raczej zapowiedz strony fajny pomysl z tymi literami. nie podobalo mi sie strasznie przejscie po intrze na strone glowna, top nawet ciekawie ci wyszedl tylko ta ramka z linkami troszke odstaje, niebieski kolor to zle rozwiazanie na ciemna strone, tak samo jak te pixelowe linki po prawej, no i ten brak jakiej kolwiek grafiki na dole strony. pozdr...
Napisano 24 Lipiec 200618 l dla mnnie jest blad z tej sstrony ze przyciski masz w formi buttonów a nie movie clipów. Powinienes szybko sie nauczyc pracowac tylko na movieclipach, w buttonach najbardziej wnerwiajace jest to ze kiedy sie zjezdza to animacja przestaje sie odtwarzac i znika niewiadomo gdzie i jak najedziesz to sie od poczatku odtwarza zamiast od stanu poprzedniego...wiesz napewno o co chodzi ;P . w sumie zdjatka z galeri moglyby sie jakos w tym samym oknie ukazywac.... ale stronke ogolnie oceniam na 4-