Napisano 25 Czerwiec 200618 l Zrobiłem sobie taki ratusz (a w zasadzie demo ratusza). Sam widzę że trzeba jeszcze wyrównać te kawałki ścian, co wystają, a poza tym zrobić jakiś lepszy dach. Tekstury zrobię kiedy indziej (o ile w ogóle). Mam jeszcze zrobione takie wybrzuszenia nad łukami, ale nie renderowałem na razie tych elementów. Jeżeli zauważycie coś jeszcze, to piszcie.
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Jeśli uważasz, że brakuje tu jedynie tekstur i dobrego dachu, to jesteś w błędzie :D
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Autor Jeżeli tak, to proszę mnie z błędu wyprowadzić. Daję drugi render, trochę lepszy.
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Jezeli ma to byc sam model ratusza to moglbys wymodelowac wiecej szczegolow a nie dorabiac je textura. A jezeli chcesz zrobic cale miasteczko to jest jak najbardziej wystarczajaco.
Napisano 25 Czerwiec 200618 l Pokaż jakieś zbliżenia. Chodziło mi o brak detali, wygląda jak model do gry z 1968. blood_brother - tytuł wątku sugeruje sam ratusz :>
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Mnie to nie wygląda na ratusz pochodzący ze średniowiecza ale tak około z roku 1940-1970, wydaje mi się, że ma taki hiszpański styl. W dodatku wygląda jakby to było miejsce odpowiednie na targowisko. Wygląda nieźle ale tak jak mintrill uważam, że brakuje mu jakichś detali.
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Cos maly ten ratusz, na ratusz nie wygladajacy, bardziej na karczme z zamtuzem na gorze ;]