Napisano 26 Czerwiec 200618 l Przy pomocy (głównie) emiterów cząstek stworzyłem kosmiczną eksplozję. Zastanawiałem się czy nie umieścić pracy w zakończonych, więc mam pytanie do Was czy jest na to gotowa? Tutaj animacja do obejrzenia na żywo.
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Machu -> oj dużo jeszcze pracy :) Polecam zasięgnięcia trochę opinii u wujka google http://images.google.com/images?q=supernova&hl=en&btnG=Search+Images W tej chwili widać, że jest to sztucznie generowany wybuch i niestety, widać również, że jest to emiter cząsteczek. Fajny motyw dzieje się w drugiej sekundzie, jakby druga eksplozja. Jeśli dorzucisz do tego bardziej dopracowany wygląd cząsteczek, to myślę, że możesz z tego mieć całkiem fajną abstrakcję :) Fala uderzeniowa, która się wytwarza też mogłaby być z cząsteczek. Z odległości jak się patrzy to wygląda obecna dobrze, jednak im bliżej jest kamery tym bardziej się prosi o jakąś nieregularność, o zobaczenie różnych pyłów, gazów itd.
Napisano 26 Czerwiec 200618 l czysta bastrakcja, jak chcesz zeby mocno filmowo wygladalo to namieszaj tam w zasiegu ograniczonym dla videoposta (czyli z clipingiem, zeby tylko w pewenej odleglosci od) bylo widac rozchodzace sie nici w roznch kolorach o duzej neiregularnosci, potem jeszcze pare podobnych efektow i bedzie ladnie :) a abstrakcja bo takie fale uderzeniowe powstaja tylko i wylacznie po rozerwaniu cialo o ekstremalnej rotacji osiowej, to znaczy ze te ciala kreca sie tak szybko ze sa plaskie :) a chwile pozniej robi sie z nich spirala zgodna z ruchem obrotu :) natomiast strumienie tryskaja normalnie do tej fali i sa starczacymi z ciala iglami (w takim zjawisku bledy pomiarowe wskazuja ne rozchodzenie sie czastek z v>c, ale to wlasnie urok ekstremalnej astrofizyki);
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Autor Cóż, miałem okazję zaliczać mechanikę kwantową i do teraz nie rozumiem atomu wodoru, a co już elementów astrofizyki...
Napisano 26 Czerwiec 200618 l tego sie nei rozumie, to sie oglada i pdoziwia :) natura jest piekna :)
Napisano 26 Czerwiec 200618 l Machu - podobno każdy kto twierdzi że to rozumie, jest szarlatanem. a co do pracy, jeśli abstrakt to trochę nieciekawe, a jeśli real to radzę zajrzeć tu http://www.nasa.gov/home/index.html?skipIntro=1 pod multimedia => nasa images, gdzieś tam były bardzo ładne obrazki
Napisano 27 Czerwiec 200618 l no rzeczywiscie malo realistycznie to wyglada, lae poszukaj - w internecie jest duzo tutoriali na tematy wybuchów, pozdr
Napisano 27 Czerwiec 200618 l ja chcesz sie bawic czasteczkami wybuchami etc, lec do mayki inaczej to strata twojego czasu