Liber Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Gdy ktoś otworzy stronkę zawierającą plik swf plik ten automatycznie ściągnie się na komputer. Gty ta sama osoba odwiedzi ponownie tą stronę plik swf bedzie otwierał się z dysku. Jeżeli cała strona zrobiona jest we flashu to po aktualizacji tej stronki użytkownik nie zobaczy aktualizacji ponieważ strona będzie uruchamiała mu się z komputera. Jak zrobić, aby aktualizacje były widoczne?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
illy Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 usunac pliki tymaczowe przegladarki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Ale chyba nie będziesz wymagał do każdego gościa, który wejdzie na twoją stronę, aby czyścił cashe :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liber Posted June 26, 2006 Author Share Posted June 26, 2006 dokładnie illy, macie jakieś inne pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
illy Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 cache samo sie czysci co jakis czas, inaczej by zaden system newsowy nie dziala, bez przesady, mi w operze czysci sie co kazdy reset Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Valeq Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Nie wiem czy działa na wszystkich przeglądarkach. No i wymaga osadzenia swfa w pliku html, bo gdzieś trzeba powyższy kod umieścić. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Z tego co wiem, średnio to działa :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liber Posted June 27, 2006 Author Share Posted June 27, 2006 illy zależy jak ustawisz w opcjach. dzięki Sir Valeq za skrypcik, btw. fajną stronkę masz:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts