H05SCR Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 Planuje zakup karty graficznej i zastanawiam sie ktora lepiej wspierdała by wyswietlanie moich poligonów 3dmaxie i XSI jak narazie mam na oku MSI NX6600GT Diamond za 569zł ogolnie wydaje mi sie ze karty geforce maja gpu itp i ze odciazaja troche cpu a nie wiem jak jest z radeonami tez juz moze sa cos takiego maja podobnego. drugie pytanie bo teraz mam strasznie nędzną karte radeona 9200 czy zmiana karty przyniesie zauwazalną zmiane co do mozliwosci maxymalnej ilosci wyswietlanych poligonów czy jest to jakis procent tylko?
piotrek Napisano 26 Czerwiec 2006 Napisano 26 Czerwiec 2006 wydaje mi sie ze karty geforce maja gpu itp i ze odciazaja troche cpu a nie wiem jak jest z radeonami tez juz moze sa cos takiego maja podobnego Każda karta graficzna ma przynajmniej jedno GPU :) Co to za karta, która nie ma procesora do przetwarzania obrazu?
streaker Napisano 27 Czerwiec 2006 Napisano 27 Czerwiec 2006 czy zmiana karty przyniesie zauwazalną zmiane co do mozliwosci maxymalnej ilosci wyswietlanych poligonów czy jest to jakis procent tylko? To ja powiem tak: na jednym komputerze gf 5200, na drugim gf 6200@6600, reszta konfiguracji zbliżona, na testowej scenie (pareset tysiecy poly, nie pamietam juz dokładnie ile) na pierwszym 3-4 fps na drugim 9-11 Reszta zależy od ilości ramu i tego, żeby nie musiał z swapa korzystać...
Rekomendowane odpowiedzi