Napisano 27 Czerwiec 200618 l Chylę czoła przed wszystkimi znawcami i twórcami stron internetowych... Ja tą przygodę zacząłem stosunkowo niedawno i ciekaw jestem waszego zdania Oto moja strona http://www.homa3d.republika.pl/ Powiedzcie co jest nie tak, gdzie są błędy... Podpowiedzcie co zmienić, żeby było lepiej (tylko nie mówcie że wszystko :-P)
Napisano 27 Czerwiec 200618 l Podpowiedzcie co zmienić serwer :P a stronie nie mam nic do zarzucenia, jedynie kłuje mnie w oczy ten cień pod logotypem, i żółty kolor przycisku 'powrót'
Napisano 27 Czerwiec 200618 l - estetyka powinna raczej prezentować zdjęcia hobbitów i elfów, a nie grafikę 3D. scroole i mapy to chyba temat karczmiano-opowieściowy raczej. - kakofonia form: archaiczne elementy z motywami taśmy filmowej. - kiepski dowcip ("ńjusy") - typo cienkie, ale czytelne - renderki spoko, nawet fajne, ale modele jakieś pokrzywione - doczytałem się, że to nie potrfolio tylko domowa inicjatywa. na taką wygląda i spełnia swoje zadania ;)
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Autor Maceo... zgadzam się z wszystkimi wypunktowanymi przez ciebie minusami, ale zaznaczę, jeszcze raz, że nie jestem i nie czuję się grafikiem :-) Twoja stronka jest zejefajna... ja stworzyłem moją według własnej wrażliwości i własnej wizji (ta kakofonia form i słaby dowcip, he he he). Mam jednak nadzieję, że nie przeszkadza to w odbiorze... hmm... czy może jest aż tak żle?? Powiedz?? PS. O co chodzi z krzywizną moich modeli??
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Ja wiem....prosta stronka ale czytelna za to....ja tam lubie takie oldschoole ;) a i guzika "wstecz" nie musiałem szukać pół godziny ;) Tylko w galeri bida. Pozdrawiam
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Sprostowanie: - stronka jest bardzo dobra jeżeli chodzi o czytelność. - nie zakrywa Twoich prac i mimo wszystko czuję, ze to one grają pierwsze skrzypce, a nie sam dizajn opakowania. - wrażliwość zwiększa się w miarę zwiększania świadomości (ja jestem pikuś jeszcze jeżeli chodzi o to, możę za 5 lat albo po 30-stce będzie lepiej, ale wtedy to już zajmę się czymś bardziej totalnym ;)) - z krzywizną modeli chodzi o to, że w tym niebieskim wozie przód maski jest jakby nadmiernie uwypuklony i dachy w większości modeli wyglądają zgniecione. nie jestem w stanie stwierdzić, czy to są oryginalne bryki, czy są to koncepty, ale ewidentnie coś nie gra. - no... konkluzja - stronkę już masz, a teraz czekamy na błyskotliwe prace. zapowiada się nieźle, jeżeli sa to Twoje początki a sam bronisz się od etykietki "grafik" ;) zobaczymy zobaczymy :D:D pozdrawiam gorąco.
Napisano 28 Czerwiec 200618 l Ja bym jeszcze dodał jakąś javę, żeby można było przeskakiwać ze zdjęcia na zdjęcie, zamiast z każdym razem je otwierać i zamykać.