Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Chylę czoła przed wszystkimi znawcami i twórcami stron internetowych...

Ja tą przygodę zacząłem stosunkowo niedawno i ciekaw jestem waszego zdania

Oto moja strona http://www.homa3d.republika.pl/

Powiedzcie co jest nie tak, gdzie są błędy...

Podpowiedzcie co zmienić, żeby było lepiej (tylko nie mówcie że wszystko :-P)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 992
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Podpowiedzcie co zmienić

serwer :P

a stronie nie mam nic do zarzucenia, jedynie kłuje mnie w oczy ten cień pod logotypem, i żółty kolor przycisku 'powrót'

Napisano

- estetyka powinna raczej prezentować zdjęcia hobbitów i elfów, a nie grafikę 3D. scroole i mapy to chyba temat karczmiano-opowieściowy raczej.

- kakofonia form: archaiczne elementy z motywami taśmy filmowej.

- kiepski dowcip ("ńjusy")

- typo cienkie, ale czytelne

- renderki spoko, nawet fajne, ale modele jakieś pokrzywione

- doczytałem się, że to nie potrfolio tylko domowa inicjatywa. na taką wygląda i spełnia swoje zadania ;)

Napisano
  • Autor

Maceo... zgadzam się z wszystkimi wypunktowanymi przez ciebie minusami, ale zaznaczę, jeszcze raz, że nie jestem i nie czuję się grafikiem :-)

Twoja stronka jest zejefajna... ja stworzyłem moją według własnej wrażliwości i własnej wizji (ta kakofonia form i słaby dowcip, he he he).

Mam jednak nadzieję, że nie przeszkadza to w odbiorze... hmm... czy może jest aż tak żle?? Powiedz??

PS. O co chodzi z krzywizną moich modeli??

Napisano

Ja wiem....prosta stronka ale czytelna za to....ja tam lubie takie oldschoole ;) a i guzika "wstecz" nie musiałem szukać pół godziny ;) Tylko w galeri bida. Pozdrawiam

Napisano

Sprostowanie:

- stronka jest bardzo dobra jeżeli chodzi o czytelność.

- nie zakrywa Twoich prac i mimo wszystko czuję, ze to one grają pierwsze skrzypce, a nie sam dizajn opakowania.

- wrażliwość zwiększa się w miarę zwiększania świadomości (ja jestem pikuś jeszcze jeżeli chodzi o to, możę za 5 lat albo po 30-stce będzie lepiej, ale wtedy to już zajmę się czymś bardziej totalnym ;))

- z krzywizną modeli chodzi o to, że w tym niebieskim wozie przód maski jest jakby nadmiernie uwypuklony i dachy w większości modeli wyglądają zgniecione. nie jestem w stanie stwierdzić, czy to są oryginalne bryki, czy są to koncepty, ale ewidentnie coś nie gra.

- no... konkluzja - stronkę już masz, a teraz czekamy na błyskotliwe prace. zapowiada się nieźle, jeżeli sa to Twoje początki a sam bronisz się od etykietki "grafik" ;) zobaczymy zobaczymy :D:D

pozdrawiam gorąco.

Napisano

Ja bym jeszcze dodał jakąś javę, żeby można było przeskakiwać ze zdjęcia na zdjęcie, zamiast z każdym razem je otwierać i zamykać.