mileS Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Szukałem i nie znalazłem podobnego tematu (chyba że przeoczyłem), W każdym razie mam problem. Przerabiałem toturiala z Joanna Dark(modeling) i gdy przeszłem do robienia butów musiałem zrobić : To preivew the final mesh after smoothing, apply Meshsmooth temporarily. Possibly adjust the vertexes of the LPM cage to give a more regular form. Here are the Values of the Crease parameters in the Meshsmooth modifer. Z tego co przetłumaczyłem,(Słabo ang mam opanowany)wyszło mi że mam nadać MS poszczególnym edgesom czy vertexom(pisze vertex a na rysunku zaznaczone sa edgesy) po przez ustawienie parametrow MS. Ale do licha nie wiem jak :p . Prosze o pomoc i PZDR
Carlos Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Jeśli się nie mylę, to trzeba dodać chamfer krawędzi z podanymi wartościami, przejżałeś forum a do FAQ nie zajżałeś? http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4384
Carlos Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Wow, cieszę się, że mogłem pomóc, jeśli pomogłem, to po raz pierwszy :D,
Hynol Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Nie pomogłeś. Chodzi o wartość Crease dla edgy ustawianą bądź to w Meshsmooth bądź w poly na subpoziomie edges lub vertex.
vv3k70r Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 ten tutek o joannie nie jest wcale dla pcozatkujacych (on tak tylko podstepnei wyglada) bo jest w nim pare workow bledow i pzoniej trzeba poprawiac ludziom zle nawyki :)
mileS Napisano 28 Czerwiec 2006 Autor Napisano 28 Czerwiec 2006 hmm :D no tak vv3k7or zauważyłem więc ten tutek podejme jak nabiore troszke wprawy :D ale odp. na pytanie w tym wątku i tak mi sie przyda ;p
Carlos Napisano 29 Czerwiec 2006 Napisano 29 Czerwiec 2006 Nie pomogłem, ale znów się czegoś dowiedziałem :)
Rekomendowane odpowiedzi