QbisieQ Napisano 11 Maj 2007 Napisano 11 Maj 2007 zostawiłbym tak jak jest. ew. to co poprzednik napisał lub jeszcze 3 od końca :-)
Touch Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Nie znam się na tym, ale nie za duży ten zacisk?0_o I dawaj mniej prześwietlone rendery, bo mało widać;)
makler Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Daj przedostatnią, te "wycięte kreski, w feldze" bardziej pasują do całokształtu ;)
QbisieQ Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 W pierwszym fajniejsza felga :). I zgadzam się z Touch - za bardzo światło jara i nie widać za dużo
Homa Napisano 12 Maj 2007 Napisano 12 Maj 2007 Prawdę mówiąc zacisk, tarcza i opona (szczególnie boczny profil ;-)) podoba się, ale felga jak dla mnie odpada - prawie identyczna jak te w autach Koenigsegga... Model bardzo oryginalny więc starałbym się przyozdobić go w oryginalne felgi... ale to chyba kwestia gustu także się nie przejmuj ;-)
tymko Napisano 12 Maj 2007 Autor Napisano 12 Maj 2007 dzieki HXL wiem wiem trochę nawiązywałem z tym projektem felgi do Koenigsegga, podobają mi się takie z kółkami. Ciężko coś wymyślić oryginalnego, i jeszcze żeby pasowało do całości. Będę jeszcze coś próbował, może się uda coś wykombinować.
Gość BigBen Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 No i te są najlepsze. Wkońcu Koenigseeg to też concept przelany na jezdnie z kartki papieru ;)
Homa Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Super! Znacznie lepiej niż te od Koenigseega, he he!!! Wygląda zajefajnie. Bardzo przestrzenne - cool! Wewnętrzną część, pociągnął bym bardziej do środka - tzn. zrobiłbym ją masywniejszą, jeśli wiesz o co mi chodzi - jak nie to narysuję. Brawo!
makler Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 Mówiłem, że te będą najlepsze. To teraz czekam na całokształt :)
tymko Napisano 13 Maj 2007 Autor Napisano 13 Maj 2007 HXL mniej więcej wiem o co Ci chodzi ale jak możesz to narysuj. Dzięki za opinę, cieszy mnie to że się Wam spodobała felga, teraz muszę się zabrać za inne elementy. Zastanawiam się jeszcze nad oponą, czy taka może zostać czy zrobić jakąś inną? Teraz będę robić światła. Zaglądajcie, będę wrzucać jak coś zrobię. Pozdrawiam!
Homa Napisano 13 Maj 2007 Napisano 13 Maj 2007 śtraśnie nabaźgrane o TU ale ogólnie chodziło mi o to by krawędź wewnętrznego elementu znajdowała się na czerwonej linii. Przez to felga była by "mocniej przymocowana do samej obręczy" i ogólnie wydaje mi się, że lepiej by to wyglądało... jeszcze bardziej przestrzennie ;-) może to tylko kwestia gustu :) Tak czy inaczej wygląda oryginalnie i przede wszystkim wydaje mi się, że będzie pasować do modelu. Pozdrawiam.
tymko Napisano 14 Maj 2007 Autor Napisano 14 Maj 2007 poprawki ten mały dzyndzelek he he he bo małe jest piękne! (skojarzył mi się)
Touch Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 Siatkę można prosić?;) Bez mesh smooth, zacisku też;P
Homa Napisano 14 Maj 2007 Napisano 14 Maj 2007 nio i piknie :) bardzo futurystycznie, bardzo mi się podoba!
damusTo Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 Wydaje sie ze zaistniał drobny techniczny problem, nie mogę bowiem popatrzeć na te łupdejty ;p
pecet Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 to przedostatnie to konkretna padaka ;) ale za to ostatnie myśle że będzie ładnie się komponowało z bryłą auta, tylko jeszcze coś od wewnętcznej strony wymyśl ładnego
tymko Napisano 15 Maj 2007 Autor Napisano 15 Maj 2007 coś podłubałem - musiałem oszczędzać poly więc jest jak jest. Może z daleka nie będzie tak źle wyglądać. Co sądzicie o tym światełku?
pecet Napisano 15 Maj 2007 Napisano 15 Maj 2007 "Co sądzicie o tym światełku?" że ładne ;) teraz tylko musisz ciekawe materiały nadać i będzie super
Homa Napisano 16 Maj 2007 Napisano 16 Maj 2007 A dlaczego tych diód na górze nie pociągnąłeś na całej linii... teraz ta szpara nad elementem od wewnątrz sprawia wrażenie jakby ta lampka była niedokończona?!? Poza tym b. okay ;-)
damusTo Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 Widze ze jak sie zepniesz to i sprawnie modelujesz. Ten koncept jest ok ale do dopracowania na szkicu był ciut inny - ciut lepszy coś ci sie rozjechał, niby takie niuanse ale wiesz jako projektant diabeł tkwi w szczegółach
Swinger76 Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 Cały koncept zrobił mi spore kuku na głowie:) Gratulacje twórczości! co do tych lamp to tak mis ie pomyślało ze może byłoby lepiej gdyby taki rząd diód jak jest na górze był też na dole albo dookoła!tak czy inaczej- zacny model!Powodzenia!
Homa Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 znacznie lepiej tymko! dobrze to wygląda - dawaj dalej (!!!) damusTo - z konceptami tak to już chyba jest, że wstępny zarys znacznie odbiega od finalnej wersji i to zazwyczaj szczegóły sprawiają, że model może być nie do poznania - dwie, trzy linie poprowadzone w innym miejscu, zmieniony detal.. that's how it works ;-)
pecet Napisano 18 Maj 2007 Napisano 18 Maj 2007 IMHO tamte schodki były lepsze, a w dodatku wydaje mi się że tamte z materiałami będą ładniej sie renderować
Homa Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 pecet - true! gładkością w światłach mówimy zdecydowane nie(!!!) ;-)
damusTo Napisano 19 Maj 2007 Napisano 19 Maj 2007 hm, odbiega smega, zrób jak na szkicu i będzie dobrze nie rozumie po co tak na około sobie komplikować
tymko Napisano 19 Maj 2007 Autor Napisano 19 Maj 2007 ja to lubię sobie komplikować. Muszę tak bo inaczej mnie coś gryzie.
tymko Napisano 19 Maj 2007 Autor Napisano 19 Maj 2007 up: edit: dorzucam projekt światła przedniego Czekam na Wasze opinie.
tymko Napisano 22 Maj 2007 Autor Napisano 22 Maj 2007 mała przymiarka do przednich świateł, narazie szkicowo. szkice: zastanawiam się co by pasowało.
tymko Napisano 23 Maj 2007 Autor Napisano 23 Maj 2007 zrobiłem tak: jeszcze w środku tub muszę poprawić, dodać jakieś żaróweczki i zabieram się za inne detale.
Dawcio_m Napisano 23 Maj 2007 Napisano 23 Maj 2007 powiem ci, że szkice naprawde bardzo fajne modelik zaczyna nabierac wyglądu;)
tymko Napisano 23 Maj 2007 Autor Napisano 23 Maj 2007 jeszcze wycieraczki, lusterka, klamki, potem wnętrze no i może będzie kuniec. Renderki będą na bank. edit: A pomożecie z materiałami?
tymko Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 a co sądzicie o takiej kierownicy? mały test studia i lakieru pozdrawiam!
pecet Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 ta kierownica troche lepsza, co do małego testu lakieru i studia mmm czekam na większe testy bo zapowiada się smakowicie :) tylko na masce chyb za miękkie odbicie
damusTo Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 za ciemne to studio, za płaskie światło, kadr tez na pewno znajdziesz ciekawszy, render za mały by ocenić lakier, odbicia trzeba by mu jakieś zorganizować
tymko Napisano 30 Maj 2007 Autor Napisano 30 Maj 2007 wiem wiem to tylko taki sobie test tak na próbę. A tu kolejny:
Rekomendowane odpowiedzi