Napisano 5 Wrzesień 200321 l Hilfe!!! Nie wiem czy taki temat juz byl, ale mam problem. Czy jest jakis plugin ktory ulatwia nakladanie textury na model terenu?? chodzi o to aby nie bylo przeklaman, rozciagniec i takich tam. Model terenu jest texturowany materialem wielo texturowym na ID
Napisano 5 Wrzesień 200321 l to musisz zajrzec na stronke http://www.3dm-mc.com/tutorials/grass/ tam koles robi texturowanie terenu. trza sie przy tym pobawic displacement maps\'ami
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Autor Ten teren wyglada nastepujaca i nie widze dla niego zastosowania przez displace.
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Hehehe... Displace jest przydatne przy tworzeniu terenu, nie texturowaniu:) Sprobuj pobawic sie Unwrapem. Duzo pracy, ale efekty sa tego warte.
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Autor no robilem ale chce sie dowiedziec czy jest jakas mozliwosc szybszego texturowania bo mama troche jeszcze tych modeli do zrobienia, a tak przy okazji to wiem ze jest jakis plugin dzieki ktoremu przy modyfikacjach sitki nie rozciaga sie textura. Wiecie moze jak ten plug sie zwie??
Napisano 5 Wrzesień 200321 l Hmm... na moj chlopski rozum nie ma bata, zeby textura sie nie rozciagala. Przeciez skads musza sie brac te pixele bitmapy. Unwrap or bust ;)