Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :) Moja praca nosi tytuł ,,Pałacyk", który istnieje w rzeczywistości (Pałac Lubomirskich w Przemyślu). Praca powstaje w 3d max-ie. Jak sami widzicie nie za wiele jeszcze potrafie no ale... ;) Słowa krytyki i porady mile widziane, gdyż pragnę uzyskać dodatkową wiedzę, równiez dzieki temu wątkowi.

Pierwszy render to tylko makieta pałacyku, drudi to juz próba odwzorowania cześci obiektu. PS Nie przesadzajcie z krytyka ,,bo sie w sobie zamknę" ;)))

my.php?image=rzutpa322acyku26zy.jpg

my.php?image=wieza37pk.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
my.php?image=wieza41xt.jpg
Napisano

no ładnie ładnie .. lecisz powolutku z dodawaniem nowych części :) Pokazałeś makiete a masz zdjęcie tego pałacu tez z takiego widoku ?

Pozdrawiam i trzymam kciuki

Napisano

pietrius: Fakt, pracą mozna nadrobić nawet brak talentu ;)

lilowy: Makiete robiłem sam na podstawie własnych zdjęć (brak widoku z góry) obchodzac obiekt do okoła. Mam jednak nadzieje, ze mimo to cos fajnego mi z tego wyjdzie :)

Napisano

no co ty. jeśli tak to zabrzmiało to sory. poza tym najgorsze co może być to talent i brak pracy...

Napisano

Ależ pietrius w żadnym wypadku mnie nie uraźiłes-spoko :) Dziekuje Ci za zainteresowanie moim wątkiem.

Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi, to wiąże sie ona tylko i wyłącznie z mojego smokrycyzmu i z tego ze zdaje sobie sprawę jak bardzo mało potrafie w 3d.

Następne rendery proszę sie spodziewać za kilka dni, gdyz mimo wakacji czasu na prace w maxie nie mam zbyt wiele, a szkoda. Pozdrawiam :)

Napisano

Uch ciągle zaczynam coś nowego nie kończąc starch scen 3d... Jutro musze sie zabrac ostro do pracy bo ile można się lenić (mimo wakacji ;)).

A poniższe rendery nie posuwaja pracy do przodu. Zastanawiałem sie czy w ogóle je umieścić, no ale przynajmniej może ktos da mi porządnego kopa, który zmobilizuje mnie do dalszej pracy ;)

http://img70.imageshack.us/my.php?image=renderz3dmax8jozyt5.jpg

http://img130.imageshack.us/my.php?image=w1lv9.jpg

Napisano

te nowe rendery są w sumie nie potrzebne NARAZIE. Kopa dostać nie musisz, model jest poprawny tylko jeszcze nie dopracowany, tak więc do roboty pozdrawiam

Napisano

tak na początek - postaw model na glebie, i włącz GI, daj defaultowe materiały zeby to to jakos wyglądało, a nie taki żolty na czarnym tle xDD ohyda. co do modelu to wszystko bedzie zalezec od ilosci szczegółów i tekstur, 4mam kciuki, pracuj.

Napisano

Witam, kiedy tez zamierzałem się na ten pałacyk ale mi przeszło:]. Na razie model mało co przypomina przydało by sie zdecydowanie więcej szczegółów :P. Ale praktyka czyni mistrza wiec nie ma się co zniechęcać :D W jakim renderze zamierzasz finalizować projekt?? Pozdrawiam Mirek