Polik Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Witam! Zaczalem sie dzisiaj zastanawiac jaki sprzet tak naprawde wplywa na szybkosc dzialania 3d studio. Otoz ostatnimi czasy zmienilem karte graficzna na okolo 4x lepsza, dolozylem do mojej 512 drugie 512 ramu (w sumie 1GB) podkrecilem troche proca i.. nic! Odpalilem do przetestowania kilka moich projektow i praktycznie nie zauwazylem roznicy w szybkosci we viewportach czy renderingu a jezeli moze jakas byla to nieznaczna bo nie uchwycilem znacznego skoku. Max dalej zmula tak jak zmulal. Mozecie mi powiedziec - tak na przyszlosc - co nalezy zmienic w kompie zeby max szybciej hulal? Pewnie powiecie, ze wszystko jest wazne ale ja zmienielem prawie wszystko i roznicy nie zauwazylem... Pozdrawiam i licze na wasze odpowiedzi.
kozioo Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Temat był wałkowany juz przynajmniej kilka razy. Użyj wyszukiwarki, szkoda bazy na wtórne tematy.
notdot Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 raczej nie karta grafiki pamiec powyzej 512 troche procesor najbardziej wplywa na render
vv3k70r Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 procek (ilsoc prockow i cachu), ram, wielowatkowosc, czas dostepu do dysku, predkosc IO dyskow..... czyli zaczynamy od plyty glownej o kontrolera dyskow, co z miejsca wywla wszystkei maszyny uniwersalne biuro-dom do kosza....
Polik Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Napisano 14 Lipiec 2006 aha, czyli jednym slowem wszyscy jestesmy skazani na wieczne skakanie we viewportach, kilkogodzinne/dniowe rendery..... no to super dzieki za odpowiedzi!!!
Rekomendowane odpowiedzi