BizU Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Witam, modelowanie trwało dłuuugo... za długo, ale to moja pierwsza praca do której naprade sie przylozylem. Renderowanie trwało średnio po 1h i 30 min , dla każdego. Oceńcie to i prosze o konstruktywną krytyke :) Nowsza wersja (czysta) Wersje z ludzikiem: Link do W.I.P'a[ATTACH]36198[/ATTACH]
Master Kiełbaster Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Nie jest źle, oświetlenie trochę brzydkie
Kuciel Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 fajnie pokazane, ogolnie bardzo pozytywnie, tylko to swiatelko mi nie pasi ale szczegol maly ;)
Georgas Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 model ładny samo przedstawienie modelu takie sobie może zrób render bez ludzika?? i popracuj jeszcze nad światłem i materiałem przycisków
Hindus Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 Szkoda bo model ma potencjał - mogłeś wyciągnąc z tej pracy o wiele więcej. Jako że to Twoje początki to jest obiecująco. Odnosnie samej pracy : materiały i oświetlenie kiepskie - dobry model. Przy okazji - godzina trzydzieści to zdecydowanie za długo na vraya - musisz coś mieć z ustawieniami bo można by to zoptymalizować nie tracąc jakości. Zycze powodzenia i twórz dalej - będą z Ciebie ludzie ;)
BizU Napisano 14 Lipiec 2006 Autor Napisano 14 Lipiec 2006 dzieki za komenty, szkoda tylko ze nie zrobilem idealnie :P no fakt... na kazdym renderze jest moj ludzik ;] troszke doszlifuje materialy i dam oswietlenie, bo tak naprawde to tam jest tylko HDRI i to dosc powszechny... :] zapraszam do dalszych komentow co nie tak jest :D
merv_ Napisano 14 Lipiec 2006 Napisano 14 Lipiec 2006 wiesz co... telefonik bardzo ładny ;] ale nie podoba mi sie to... he... ludzik ;] wywal go... dopracuj oswietlenie 8/10 (za ludzika)
erwin Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 Fajne renderki (sentyment bo mialem taki sam telefon :D) ale ten pajacyk jakos mi nie pasuje, moze wina texturki??
BizU Napisano 20 Lipiec 2006 Autor Napisano 20 Lipiec 2006 a myślałem że ten pajacyk to taki fajny bajer bedzie ;] apropo czystego rendera to na niedziele postaram sie wstawić takiego, bez żadnego HDRI, pajacyków itp.. mam troche problem z światłami... ale chyba sobie poradze, jak załapie wczute.. :>
himek Napisano 20 Lipiec 2006 Napisano 20 Lipiec 2006 a mnie wlasnie ten ludzik sie podoba... i bez niego nie wygladalo by to tak fajnie -- ludzik skupia nieco uwagi :) spoko :)
BizU Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 na niedziele, mam obecnie prace, nie mam jaki sie wyrobic na 3ds'a. 3majcie sie, postaram sie, ale nie wiem czy bedzie idealnie, gdyż bez HDRI, nie ustawialem jeszcze sceny, kazdy materiał do wymiany praktycznie UPDATE torche poprawilem to i owo, ale pewnie idealnie nie jest, możecie wytknąc błędy. (w końcu dłużej w tym siedzicie ;) ) prosze o komenty, im wiecej tym lepiej
chveti Napisano 23 Lipiec 2006 Napisano 23 Lipiec 2006 za duży refleks na szybie , w rogu pojawia się koniec podłogi , jak pokazujesz tak telefon to niebardzo się to oczom podoba bo strasznie dezorientuje aż mi się głowa w prawo przekręca...sam render bardzo ładny :)
BizU Napisano 23 Lipiec 2006 Autor Napisano 23 Lipiec 2006 heh, to nie kant stolu, tylko ostry cien :] Nie zmieniałem ujecia, bo mimo iż faktycznie troche skreca kark, to miałem taki kąt w założeniu, ale na następnych pracach bede o tym pamietał. Poprawilem tez klawisz [5] bo mi ktos poprzestawiał vertexy tam ;p Poprawiona wersja : Chyba już jest wszystko OK. Dzieki wam za pomoc w zrobieniu tego modeliku
..::Krzysiek M::.. Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 powinieneś zmienić texture znaczka Motorolli a pod tymi otworami na światła powinna być taka osłonka a nie sama lampka (wiem bo moja siora ma tego fona) :D ale ogólnie wygląda cooool :P pozdrowionka
Master Kiełbaster Napisano 26 Lipiec 2006 Napisano 26 Lipiec 2006 wyświetlacz ma za dużą rozdzielczość. powinno być widać pixelki. chyba. :P
BizU Napisano 26 Lipiec 2006 Autor Napisano 26 Lipiec 2006 powinieneś zmienić texture znaczka Motorolli a pod tymi otworami na światła powinna być taka osłonka a nie sama lampka (wiem bo moja siora ma tego fona) :D ale ogólnie wygląda cooool :P pozdrowionka tam nie ma tekstury, są tylko 3 mapy (displementace, reflection i glossines (czy jak tam :] ) ) co do swiatełek, jest dobrze, gdyby nie były by wlączone bylo by widać bialawy materiał, a jak są włączone to jego nie widać (jak w orginalu), powoduja natomiast "zormycie" światła. No i taki efekt uzyskałem :] @Master Kiełbaster szczwany jesteś :], ale to "przetuningowany" wyswietlacz ;] aha noo.... i ten znaczek powinien być "E398", ale nie mogłem sie oprzec i dałem "B398" :] Dzieki :)
Rekomendowane odpowiedzi