cta Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Kombinuje i kombinuje i nie moge zrozumieć czemu tak mi się dzieje: http://img451.imageshack.us/img451/4975/hmmsr3.jpg Mam pomieszczenie, jedno źródło światła environment skylight, ścianki mam ponasuwane na siebie więc o prześwicie nie ma mowy, nawet przekonwertowałem je na poly i pozłączałem że były jako jeden obiekt, co już całkowicie wyklucza prześwit, nie wiem jednak czemu robi mi się rozjaśiony kąt. Wygląda to dość niefajnie, dzieje się to tylko w tym kącie w pozostałych 3 tak nie ma. Przez całą długość kantu idzie rozjaśnienie kończąc się w rogu podłogi. Nie wiem czemu tak się dzieje? Ma ktoś jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RA Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 Nadaj ścianom grubość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cta Posted July 17, 2006 Author Share Posted July 17, 2006 wszystkie mam grube boxy rozwiązałem problem, ale w jaki głupi sposób - przesunałęm cały pokój w inne miejsce. Nierozumiem co to ma za znaczenie, zero świateł tylko environment skylight, a w jednym miejscu występuje bug a w innym nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darmo Posted July 24, 2006 Share Posted July 24, 2006 CZasami VRay ma swoje kaprysy ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts