Napisano 17 Lipiec 200618 l Witam! Jestem bardzo poczatkujacym uzytkownikiem 3ds max'a. Posiadam go od niespelna miesiaca. Programem bawie sie dzien w dzien... Chcialbym przedstawic to co udalo mi sie zdziałac przez ostatnie niespalna 2 dni. Mile widziane bedzie krytyczne podejscie, jakies sugestie idt., itp... Pozdrawiam. -------------------------------------------------------------------------------------------- http://img87.imageshack.us/my.php?image=st322ss0.jpg
Napisano 17 Lipiec 200618 l proporcje do poprawki. spójrz na wysokość krzesła, a potem na wysokość obrazka. obrazek wiesza się na wysokości oczu więc krzesła i stół musza mieć jakieś 1,6m wysokości. oświetlenie przemilcze - musisz sporo poprawić, tak samo jak i materiały. na dobry poczatek polecam F1 (help programu) i tutoriale. popraw tytuł: Kłótnia
Napisano 17 Lipiec 200618 l tj. jak tweety ortografia i proporcje do poprawy -----edit a ja polecam ksiażke "3D max 5 projekty i rozwiazania" wyd Helion
Napisano 17 Lipiec 200618 l Mile widziane bedzie krytyczne podejscie /URL] hehe innego jak krytyczne podejscia to ja tutaj nie widze:) bardzo kiepsko modeling malutki, to chyba same primitivesy sa, oswietlenie materialy, render kadr wszystko lezy. Sciagnij sobie demo v-raya albo poczytaj o wbudowanym w maxa mental rayu i bedzie znacznie lepiej. pzdr
Napisano 17 Lipiec 200618 l Autor Czym renderujesz?? Mental ray, lecz bez zmiany ustawien. Przy pierwszym podejsciu ze zmiana ustawien mental ray rendering trwal okolo 1h 30 min :(... ale szczeze mowiac nie znalazlem znacznych roznic.
Napisano 17 Lipiec 200618 l Super, nareszcie ktoś renderuje mentalem!! Na max3d.pl poszukaj tutków o nim i poszukaj na forum tutka SWRSC'a o GI i FG.
Napisano 18 Lipiec 200618 l słuszna nazwa, proporcje kłócą się z modelami, a światło krzyczy na materiały. Ogólnie awantura jak talala =)
Napisano 18 Lipiec 200618 l Autor Nanioslem poprawki o ktorych pisze wyzej... rzecywiscie wyglada to znacznie lepiej. Jezeli mi sie uda umieszcze dzis update.
Napisano 21 Lipiec 200618 l Autor Poprawilem proporcje, kilka innych rzeczy, zmienilem swiatlo, choc nadal nie do konca mnie zadawala. Link: http://img235.imageshack.us/my.php?image=schowek03sp0.jpg
Napisano 21 Lipiec 200618 l zapal swieczki i pobrodz teksturki to mzoe cos z tego bedzie.... jakeis pajenycznki?
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Pajeczynek jeszcze nie umiem robic :P A widze to troche inaczej niz Ty. A oto co powstalo po poprawkach... ====================================================== http://img481.imageshack.us/my.php?image=st322nowy640x480uv2.jpg ======================================================
Napisano 2 Sierpień 200618 l Hmmmmmmmmm........Modele jakoś tam ujdą ale popracuj jeszcze nad nimi. a co do renderu no to moje początki były gorsze więc pracuj i ćwicz a będzie ok ;)
Napisano 2 Sierpień 200618 l Autor Przydałyby się jakieś listwy przy podłodze Myslalem nad tym, mam tez zamiar wrzucic jakiegos kwiatuszka i mysle ze juz na tym zakoncze.
Napisano 2 Sierpień 200618 l dobrze ze masz zapal ale nie renderuj non stop bez zmian te 3 co wrzuciles sa praktycznie takie same.. przerob najpierw jakiegos tutka o ustawieniach rendera odnosnie wnetrrz, przeszukaj to forum: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885 poszukaj gdzies byl jakis tutek do mentala i jak juz mniej wiecej bedziesz wiedzial co od czego jest to wtedy przezuc sie na swoja scene:) mozesz oczywisci probowac samemu ale dluzej Ci po prostu zejdzie z dojsciem do prawdy..nio i koniecznie popacz do helpa bo tam masz bardzo duzo wiadomosci:) a co do proporcji to dalej sa zachwiane.. customize/units setup/i daj na centymetry wtedy bedzie wszystko jane biegasz po domu z metrem i nikt ci sie wiecej nie przyczepi do proporcji :) pozdrawiam
Napisano 2 Sierpień 200618 l a co do proporcji to dalej sa zachwiane.. customize/units setup/i daj na centymetry wtedy bedzie wszystko janeWłaśnie tego szukałem dzięki :p