Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam! Jestem bardzo poczatkujacym uzytkownikiem 3ds max'a. Posiadam go od niespelna miesiaca. Programem bawie sie dzien w dzien...

Chcialbym przedstawic to co udalo mi sie zdziałac przez ostatnie niespalna 2 dni. Mile widziane bedzie krytyczne podejscie, jakies sugestie idt., itp... Pozdrawiam.

--------------------------------------------------------------------------------------------

http://img87.imageshack.us/my.php?image=st322ss0.jpg

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

proporcje do poprawki. spójrz na wysokość krzesła, a potem na wysokość obrazka. obrazek wiesza się na wysokości oczu więc krzesła i stół musza mieć jakieś 1,6m wysokości.

oświetlenie przemilcze - musisz sporo poprawić, tak samo jak i materiały.

na dobry poczatek polecam F1 (help programu) i tutoriale.

popraw tytuł: Kłótnia

Napisano

tj. jak tweety

ortografia i proporcje do poprawy

-----edit

a ja polecam ksiażke "3D max 5 projekty i rozwiazania" wyd Helion

Napisano
Mile widziane bedzie krytyczne podejscie /URL]

hehe innego jak krytyczne podejscia to ja tutaj nie widze:) bardzo kiepsko modeling malutki, to chyba same primitivesy sa, oswietlenie materialy, render kadr wszystko lezy. Sciagnij sobie demo v-raya albo poczytaj o wbudowanym w maxa mental rayu i bedzie znacznie lepiej.

pzdr

Napisano
  • Autor
Czym renderujesz??

Mental ray, lecz bez zmiany ustawien. Przy pierwszym podejsciu ze zmiana ustawien mental ray rendering trwal okolo 1h 30 min :(... ale szczeze mowiac nie znalazlem znacznych roznic.

Napisano

Super, nareszcie ktoś renderuje mentalem!!

Na max3d.pl poszukaj tutków o nim i poszukaj na forum tutka SWRSC'a o GI i FG.

Napisano

słuszna nazwa, proporcje kłócą się z modelami, a światło krzyczy na materiały. Ogólnie awantura jak talala =)

Napisano
  • Autor

Nanioslem poprawki o ktorych pisze wyzej... rzecywiscie wyglada to znacznie lepiej. Jezeli mi sie uda umieszcze dzis update.

Napisano

Hmmmmmmmmm........Modele jakoś tam ujdą ale popracuj jeszcze nad nimi. a co do renderu no to moje początki były gorsze więc pracuj i ćwicz a będzie ok ;)

Napisano
  • Autor
Przydałyby się jakieś listwy przy podłodze

Myslalem nad tym, mam tez zamiar wrzucic jakiegos kwiatuszka i mysle ze juz na tym zakoncze.

Napisano

dobrze ze masz zapal ale nie renderuj non stop bez zmian te 3 co wrzuciles sa praktycznie takie same.. przerob najpierw jakiegos tutka o ustawieniach rendera odnosnie wnetrrz, przeszukaj to forum: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885

poszukaj gdzies byl jakis tutek do mentala i jak juz mniej wiecej bedziesz wiedzial co od czego jest to wtedy przezuc sie na swoja scene:) mozesz oczywisci probowac samemu ale dluzej Ci po prostu zejdzie z dojsciem do prawdy..nio i koniecznie popacz do helpa bo tam masz bardzo duzo wiadomosci:) a co do proporcji to dalej sa zachwiane.. customize/units setup/i daj na centymetry wtedy bedzie wszystko jane biegasz po domu z metrem i nikt ci sie wiecej nie przyczepi do proporcji :)

pozdrawiam

Napisano
a co do proporcji to dalej sa zachwiane.. customize/units setup/i daj na centymetry wtedy bedzie wszystko jane
Właśnie tego szukałem dzięki :p