+SeeK+ Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Witam! Jestem bardzo poczatkujacym uzytkownikiem 3ds max'a. Posiadam go od niespelna miesiaca. Programem bawie sie dzien w dzien... Chcialbym przedstawic to co udalo mi sie zdziałac przez ostatnie niespalna 2 dni. Mile widziane bedzie krytyczne podejscie, jakies sugestie idt., itp... Pozdrawiam. -------------------------------------------------------------------------------------------- http://img87.imageshack.us/my.php?image=st322ss0.jpg
tweety Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 proporcje do poprawki. spójrz na wysokość krzesła, a potem na wysokość obrazka. obrazek wiesza się na wysokości oczu więc krzesła i stół musza mieć jakieś 1,6m wysokości. oświetlenie przemilcze - musisz sporo poprawić, tak samo jak i materiały. na dobry poczatek polecam F1 (help programu) i tutoriale. popraw tytuł: Kłótnia
piksar Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 tj. jak tweety ortografia i proporcje do poprawy -----edit a ja polecam ksiażke "3D max 5 projekty i rozwiazania" wyd Helion
jaccunio Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Mile widziane bedzie krytyczne podejscie /URL] hehe innego jak krytyczne podejscia to ja tutaj nie widze:) bardzo kiepsko modeling malutki, to chyba same primitivesy sa, oswietlenie materialy, render kadr wszystko lezy. Sciagnij sobie demo v-raya albo poczytaj o wbudowanym w maxa mental rayu i bedzie znacznie lepiej. pzdr
+SeeK+ Napisano 17 Lipiec 2006 Autor Napisano 17 Lipiec 2006 Czym renderujesz?? Mental ray, lecz bez zmiany ustawien. Przy pierwszym podejsciu ze zmiana ustawien mental ray rendering trwal okolo 1h 30 min :(... ale szczeze mowiac nie znalazlem znacznych roznic.
patry Napisano 17 Lipiec 2006 Napisano 17 Lipiec 2006 Super, nareszcie ktoś renderuje mentalem!! Na max3d.pl poszukaj tutków o nim i poszukaj na forum tutka SWRSC'a o GI i FG.
cta Napisano 18 Lipiec 2006 Napisano 18 Lipiec 2006 słuszna nazwa, proporcje kłócą się z modelami, a światło krzyczy na materiały. Ogólnie awantura jak talala =)
+SeeK+ Napisano 18 Lipiec 2006 Autor Napisano 18 Lipiec 2006 Nanioslem poprawki o ktorych pisze wyzej... rzecywiscie wyglada to znacznie lepiej. Jezeli mi sie uda umieszcze dzis update.
+SeeK+ Napisano 21 Lipiec 2006 Autor Napisano 21 Lipiec 2006 Poprawilem proporcje, kilka innych rzeczy, zmienilem swiatlo, choc nadal nie do konca mnie zadawala. Link: http://img235.imageshack.us/my.php?image=schowek03sp0.jpg
Master Kiełbaster Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 weld core na talerzach, włącz cienie, poczytaj o GI
vv3k70r Napisano 21 Lipiec 2006 Napisano 21 Lipiec 2006 zapal swieczki i pobrodz teksturki to mzoe cos z tego bedzie.... jakeis pajenycznki?
+SeeK+ Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Pajeczynek jeszcze nie umiem robic :P A widze to troche inaczej niz Ty. A oto co powstalo po poprawkach... ====================================================== http://img481.imageshack.us/my.php?image=st322nowy640x480uv2.jpg ======================================================
NV Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Hmmmmmmmmm........Modele jakoś tam ujdą ale popracuj jeszcze nad nimi. a co do renderu no to moje początki były gorsze więc pracuj i ćwicz a będzie ok ;)
+SeeK+ Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 Przydałyby się jakieś listwy przy podłodze Myslalem nad tym, mam tez zamiar wrzucic jakiegos kwiatuszka i mysle ze juz na tym zakoncze.
maverick sheep Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 dobrze ze masz zapal ale nie renderuj non stop bez zmian te 3 co wrzuciles sa praktycznie takie same.. przerob najpierw jakiegos tutka o ustawieniach rendera odnosnie wnetrrz, przeszukaj to forum: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=10885 poszukaj gdzies byl jakis tutek do mentala i jak juz mniej wiecej bedziesz wiedzial co od czego jest to wtedy przezuc sie na swoja scene:) mozesz oczywisci probowac samemu ale dluzej Ci po prostu zejdzie z dojsciem do prawdy..nio i koniecznie popacz do helpa bo tam masz bardzo duzo wiadomosci:) a co do proporcji to dalej sa zachwiane.. customize/units setup/i daj na centymetry wtedy bedzie wszystko jane biegasz po domu z metrem i nikt ci sie wiecej nie przyczepi do proporcji :) pozdrawiam
mileS Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 a co do proporcji to dalej sa zachwiane.. customize/units setup/i daj na centymetry wtedy bedzie wszystko janeWłaśnie tego szukałem dzięki :p
Rekomendowane odpowiedzi