Napisano 23 Lipiec 200618 l Elo. Dopiero początkuuje w 3DS MAX i mam mały problem. W obecnej chwili tworze to http://www.max3d.pl/tut.php?id=295 i zatrzymałem się na w połowie 16 punktu. Nie wiem jak [połączyć te obydwie siatki za pomocą "Attach". Proszę o pomoc, będe bardzo wdzięczny.
Napisano 23 Lipiec 200618 l Każdy z typów editable geometry ma przycisk attach w swoim podręcznym menu - wciskasz go i klikasz kolejne obiekty do scalenia. Inna metoda - Zaznaczasz wszystkie obiekty do scalenia i w zakładce utilities->Colapse Robisz colapse do Single Object.
Napisano 23 Lipiec 200618 l attach w swoim podręcznym menu - wciskasz go i klikasz kolejne obiekty do scalenia. Wciskam ATTACH a tu nic nie mogę zaznaczyć
Napisano 23 Lipiec 200618 l Może twoje obiekty są instancjami czy cuś. Może są typu niełączonego jak spline i poly. Wiele może. Coś zchrzaniłeś. Wyślij scene.
Napisano 23 Lipiec 200618 l obiekt musi byc kopia wlasnie najprawdopodobniej masz instanc zamiast copy...zawsze mozesz nacisnac attach i "h" i z listy obiektow kora ci wyskoczy wybrac obiekt do polaczenia...
Napisano 23 Lipiec 200618 l Dzięki, pomogło> Mieliście racje, wzięłem przekopiowałem ten pierwszy obiekt i wyszło