Napisano 13 Wrzesień 200321 l szkoda, że tylko takie namiastki światła... :( sam rysunek poprawnie wykonany... tylko forma mi jakoś nie leży. To wygląda jak wstęp do szkicu... albo jak wektorowa kontórówka
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Ale wymieszales style... Mocna krecha, smetne cieniowanie i mangowe twarze. Wlosy na ostatniej pracy sa straszne;) Nie wiem na czym to polega, ale w tych pracach proporcje ciala sa raczej dobre, zadne bledy nie rzucaja sie w oczy, a kreska jest mocna i pewna. Natomiast w innych Twoich pracach bledy sa duze, a pociagniecia ledwo widoczne. Jak to jest?:)
Napisano 13 Wrzesień 200321 l A jednak znalazlem;) Skrot nogi w pierwszej pracy jest \"be\". Moze to kwestia swiatlocienia, chociaz anatomicznie tez nie wyglada to naturalnie.
Napisano 13 Wrzesień 200321 l moze z tymi proporcjami to jest tak ze kazdy robi to co lubi , a jak sie cos lubi to sie to robi dobrze ;]
Napisano 13 Wrzesień 200321 l Dla mnie to te rysunki wygladaja jakbys wziął pismo erotyczne i przekalkował zdjęcia, po czym wypełnił kontury nieśmiałym modelunkiem, podejrzanym na oryginałach. Jeśli w istocie tak było to, do prawdy, bardzo twórcze.:(
Napisano 14 Wrzesień 200321 l Trzecia z pań ...niby ok, ale o ile pamiętam materiały referencyjne wydaje mi się że ma ciut... jakby to... kanciastą dupę. Dwie pozostałe zgrabnie ujęte- zwłaszcza ruch bo światłocienia na lekarstwo.
Napisano 23 Wrzesień 200321 l rysowanie samą linia jest bardzo trudne! o wiele trudniejsze niz konwencjonalnym modelunkiem. Co tu nie pasuje? Najbardziej rzuca się w oczy jednolitość lini, nie czuc co jest dalej a co bliżej, nie ma \"powietrza\". Twarz...hm, tak. Podstawowym błędem podczas rysowania aktu jest to, że \"portretuje\" sie momodela. Człowiek ze swej natury pierw patrzy na twarz. W przypadku aktu powinno byc odwrotnie:ciało, i jeszcze raz ciało, twarz wystarzy zaznazyć, włosy to już wogóle. Przymaż troszeczke buzie i włosy a zobaczysz, że będzie o wiele lepiej. Co zrobić z linią ci nie powiem, bo przez lata rysunku pojęcia nie mam jak samą linią dobrze narysować postać:D pozdro.
Napisano 25 Wrzesień 200321 l heh, rzeczywiscie troche kanciaste, trochu wyzywajace :D... ale mina mi nie pasi troche :/ jest taka smuutna :(.