Anderton Napisano 13 Wrzesień 2003 Napisano 13 Wrzesień 2003 1. 2. 3. Rubensowkie kształty :D (dopis Phantoma)...
Kris_R Napisano 13 Wrzesień 2003 Napisano 13 Wrzesień 2003 szkoda, że tylko takie namiastki światła... :( sam rysunek poprawnie wykonany... tylko forma mi jakoś nie leży. To wygląda jak wstęp do szkicu... albo jak wektorowa kontórówka
dr Ug Napisano 13 Wrzesień 2003 Napisano 13 Wrzesień 2003 Ale wymieszales style... Mocna krecha, smetne cieniowanie i mangowe twarze. Wlosy na ostatniej pracy sa straszne;) Nie wiem na czym to polega, ale w tych pracach proporcje ciala sa raczej dobre, zadne bledy nie rzucaja sie w oczy, a kreska jest mocna i pewna. Natomiast w innych Twoich pracach bledy sa duze, a pociagniecia ledwo widoczne. Jak to jest?:)
dr Ug Napisano 13 Wrzesień 2003 Napisano 13 Wrzesień 2003 A jednak znalazlem;) Skrot nogi w pierwszej pracy jest \"be\". Moze to kwestia swiatlocienia, chociaz anatomicznie tez nie wyglada to naturalnie.
Jedrush Napisano 13 Wrzesień 2003 Napisano 13 Wrzesień 2003 moze z tymi proporcjami to jest tak ze kazdy robi to co lubi , a jak sie cos lubi to sie to robi dobrze ;]
kru Napisano 13 Wrzesień 2003 Napisano 13 Wrzesień 2003 Dla mnie to te rysunki wygladaja jakbys wziął pismo erotyczne i przekalkował zdjęcia, po czym wypełnił kontury nieśmiałym modelunkiem, podejrzanym na oryginałach. Jeśli w istocie tak było to, do prawdy, bardzo twórcze.:(
RK Napisano 14 Wrzesień 2003 Napisano 14 Wrzesień 2003 Trzecia z pań ...niby ok, ale o ile pamiętam materiały referencyjne wydaje mi się że ma ciut... jakby to... kanciastą dupę. Dwie pozostałe zgrabnie ujęte- zwłaszcza ruch bo światłocienia na lekarstwo.
Ufooox Napisano 14 Wrzesień 2003 Napisano 14 Wrzesień 2003 ladne tylko twarze nienaturalne pozdrowionka :)
D@rko Napisano 23 Wrzesień 2003 Napisano 23 Wrzesień 2003 rysowanie samą linia jest bardzo trudne! o wiele trudniejsze niz konwencjonalnym modelunkiem. Co tu nie pasuje? Najbardziej rzuca się w oczy jednolitość lini, nie czuc co jest dalej a co bliżej, nie ma \"powietrza\". Twarz...hm, tak. Podstawowym błędem podczas rysowania aktu jest to, że \"portretuje\" sie momodela. Człowiek ze swej natury pierw patrzy na twarz. W przypadku aktu powinno byc odwrotnie:ciało, i jeszcze raz ciało, twarz wystarzy zaznazyć, włosy to już wogóle. Przymaż troszeczke buzie i włosy a zobaczysz, że będzie o wiele lepiej. Co zrobić z linią ci nie powiem, bo przez lata rysunku pojęcia nie mam jak samą linią dobrze narysować postać:D pozdro.
darkelf Napisano 25 Wrzesień 2003 Napisano 25 Wrzesień 2003 heh, rzeczywiscie troche kanciaste, trochu wyzywajace :D... ale mina mi nie pasi troche :/ jest taka smuutna :(.
Rekomendowane odpowiedzi