Jump to content

error: no photons stored after ...

pecet

Recommended Posts

taki błąd mi się pojawia jak sobie renderuje moją scenkę z samochodem, wcześniej było ok, jak był tylko jeden mr area spot, a jak wstawiłem drugi to mi sie właśnie taki błąd pokazuje że no photons stored after emissing 100000 (chyba) photons, i zwiększałem liczbę photonów i inee ustawienia przestawiałem i niewiem, wyrenderował się mimo błędów ale jest za ciemno jak na dwa światła , już z jednym było jaśniej

włączona jest kaustyka GI i FG

edit: w załączniku ta właśnie scenka, jeszcze niewiem jak rozwiązać problem świateł, wcześniej (w max 6) jak dałem ten materiał to było ok, a teraz (w max 8) ten sam mat i czarny wychodzi, podkreśle że wcześniej też było w ciemnym studio i wkońcu jeszcze nie wiem dlaczego szyby takie ciemne i nic w środku nie widać bo są tylko trochę "przyciemnione"

bylo juz wiele razy na forum to poruszane. photony ci poprostu w proznie uciekaja bo nie maja sie od czego odbic.

Edit: no nie moge teraz znalezc ale gdzies bylo. Najlepiej zrob sphere dookola sceny przekonwertuj na edit-poly zaznacz element i daj flip. Powinno pomoc...