patry Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Witam, trochę programuje w C++ i napisałem sobie taką oto grę. Są 2 wersje, pierwsza t ogracz vs gracz, a druga to komputer vs gracz. Gra jest 2D, bo grafiki 3D jeszcze za bardzo programować nie umiem. W załączniku znajdują się też kody źródłowe jakby ktoś chciał zobaczyć, które można otworzyć notatnikiem. Życzę miłej zabawy :) http://rapidshare.de/files/27794310/kolko_i_krzyzyk.zip.html
wizz Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 HE :) takie coś bym napisał w TP ale z tego względu ze programowanie dla mnie to totalna nuda to tego nie zrobie :P Pozdrawiam ! :)
Cruzh3r Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 Siema, zrób Z całego programu pętle, tak żeby te cout To już by był silnik graficzny wsumie. Pętle jak W direksie
sanki Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 naucz sie korzystania z petli i oducz korzystania z goto. przydaloby sie zeby gracze widzieli plansze po kazdym ruchu a nie grali na slepo. wystarczyloby wyswietlanie ruchow poprzez O i X :D
patry Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 Oj, za dużo ode mnie wymagacie :) C++ ucze się dopiero jakieś 6 - 8 miesięcy. No ale nic już raczej nie będę poprawiał, bo już robie następny projekt i nie chce mi się do tego wracać :) PS tak z boku, zna ktoś tutki na temat ONP w C++ ??
sanki Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 rozszyfruj skrot ONP to powiem ci czy znam tutki :-) jesli o C++ chodzi to polecam ksiazke symfonia c++
patry Napisano 1 Sierpień 2006 Autor Napisano 1 Sierpień 2006 ONP - odwrotna notacja polska A na taką książkę to nie mam raczej kasy :)
sanki Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 jezeli o Odwrotnej Notacji Polskiej mowa to chyba ciezko zeby jakikolwiek tutek znalezc. To system zapisu dzialan matematycznych wiec trzeba go zrozumiec. http://pl.wikipedia.org/wiki/Odwrotna_notacja_polska - system plus ogolne algorytmy nie jest to ciezkie, aczkolwiek system jest inny od tego ktorego uzywamy na codzien. Napisz na gg do mnie co konkretnie sprawia ci problemy to sprobuje pomoc
patry Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 A powiecie coś o inteligencji komputera?? (wiem, że to żadna inteligencja tylko zbiór algorytmów, ale chętnie wysłuchał bym waszych opinni :)) PS wie ktoś jak w C++ użyć sztucznej inteligencji?? Może sieci neuronowe??
Rekomendowane odpowiedzi