Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Elo

Od dawna mnie tu nie bylo bo i czasu nie bylo ;]

Wreszcie postanowilem nieco sie z LP pobawic i oto co splodzilem ;]

Jako ze komp na ktorym to robilem do zbyt nowoczesnych nie nalezal dlawiac sie przy 3 warstwach PSa to postanowilem se NMy i inne cuda darowac robiac to troche oldschoolowo ;]

calosc ma ze tak powiem zmienno liczbe trisow :] co wynika z tego ze kimonko jest osobnym obiektem nalozonym na cailko ktore rowniez jest w pelni otexturowane...

tak wiec tricount: 3800 - dla cialka zintegrowanego z kimonkiem

4800 - cialko i osobno kimonko i cala reszta pod cloth simulation (ewnetulanie dodatkowe efekty jak alphy na kimonku w miejscach ciecia...)

wszystko hendpejted...a z bidy to nawet fotek nie mialem na overlaia ;/ no ale za to jest oldschool ;]

a co do bugow prosze nie zwracac uwagi na seamy...niestety jak nie mam zbrusha albo bodypainta pod reka to nei mam cierpliwosci do meczenia tego recznie...jak znajde chwilke na pewno to poprawie;]

txt: 1024, 512, 256, 512x128

Zamurai - kilka rzutow

obrazek roboczy ale widac siatke

no to czekam na c&c ;]

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no niby wszystko fajnie ladnie ale !

co on ma stylu pod wlosami na karku ? pod uchem zaraz....jakos tak ekhm...dziwnie to wyglada....

pozdro

Napisano

ajaj - ostry hardkor... w sensie - w sumie niezle zrobione ale texturke to pojechales roowno: chodzi mi o troche ciezkie pedzle i schematyczne podejscie - czyli np. biceps niby ma byc okraagly - to buch: robimy mu bule na ramieniu, na zgieciu w kolanie ma byc zaglebienie to robimy mu dziure jakby pasami skoore darli... - kolana jakies dziwne, uda tez (szczegolnie z tylu)

generalnie wyglada po prostu jakby mu kto ten rysunek miesni nozem dlubal...

ale generalnie wporzo jest w sumie - niezla postac i niezle sie prezentuje...

poapoa

ps. jeszcze moje dziewcze zauwazylo pare detali: te klapki (notabene wygladajace jak male deskorolki) to mu sie na kleju trzymaja?? bo zadnych paskow nie ma... ta blizna - czemu mu szwow nie wyjeli skoro blizna wydaje sie byc calkiem stara?? kciuk mu dziwnie tez wyguo...

no nic pozdrawiamy...

ps II - a nawiasem widzial kto doskonaly film pt. zatoichi?? historia slepego masazysty, mistrza miecza?? polecam :)

zpoapo

Napisano
  • Autor

ofca - to jest wlasnie seam o ktorych to pisalem ze ich nie poprawilem jeszcze ;]

ale jak tylko znajde hwile z normalnym kompem i bodypaintem badzczym podobnym to juz tego nie bedzie;]

vv3k70r - mialo byc takie zeby przecietny zjadacz hamburgerow powiedzial - o kozak samurai :P wiec tak mneij wiecej chcialem zeby wygladal ;]

ftorek - to wiesz starozytny koks i te sprawy :P moze rzeczywiscie za monco podszedlem do sprawy prelightowania...na przyszlosc zapamietam albbo jeszcze dziabne txt ;]

ps ftrek - taaaakk.. kobiety zawsze znajda to co sie wydaje byc nie do znaleznie :P owszem desko-klapki sa bez sznureczka bo zapomnialem bije sie w piers i poprawie:} natomiast szwy...no hmmm pewno ktos zunal ze tak jest bardziej trendi :D

a i tak widzialem Zatoischi - wyje%#$%# film ;] tylko z tym tancem desko-klapek na koncu przegieli :P no ale to chyba taki folklor ich ;>

Napisano

fajny model, ale taka wolna amerykanka wsumie:)

Z wszystkiego jest europejsko wiedźmiński:). Tak ogólnie to ludzie w japonii nie siwieją ogólnie.

Napisano

Cruzhar - chyba siwieja.... mam tu emigranta z Nipponu, jego dziadek na zdjeciu jest siwiutki...

kap00ch- w sumei tak, mogles go jeszcze bardziej upodobnic do zjadacza i zrobic mu troche tluszczu.... w kazdych czasach zolnierze byli otluszczeni (wojownicy) ze wzgledu na diete (miesko od swieta, od zlapanai do zlapania; a tak to ryz/groch/kasza/inne proso)... a tam gdzie byl dobrobyt to sami sie tak odzywiali (gladiatorzy dla przykaldu) bo zawsze dobrze miec amortyzacje pod pancerzem :) a ten tu rzeczywiscie zalatuje wiedzminskimi sterydami :)

ale moze ja mam zle podejscie bo gry tylko ogladam.... moze teraz tak sie robi :)

Napisano
  • Autor

nie no ja rozumiem ze chinskie kulki odziane w pancerze z tektury atakujace hordami po milion minimum (czyli tzw pulki w ich armii :P)dzierzace w lapkach naostrzone kije i drace sie w nieboglosy huuurryya! bylby bardziej na miejscu :P

ale wracajac do tematu ;] ja tam nie wiem co sie na swiecie dzieje a moich idolem zawsze byl arnold wiec uznalem ze tak jest ql ;p no ale skoro mnie nikt nie zjechal to znaczy ze cel osiagnalem ;>

Napisano

no siwieją ale znajomy pojechał w wieku 45 lat siwy cały. To patrzyli na niego jak na dziwadło jakieś:).

BTW. Samuraje są grubasy bo mają więcej ryżu. Szczególnie ci starsi. Bo siwych niema. (zapewne umierają przed zsiwieniem:))

Aha i ta katana to za prosta jest. musi być nie co skrzywiona żeby była kataną.