Szenszi Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Tematem mojej pracy do bitwy jest legendarny miecz dobrze wszystkim znany a mianowicie Excalibur :) będzie on wbity w głaz a co do sceny to sie zastanawiam nad 2 watkami bo różne są przekazy słowne 1) Scena to rynek 2) Jezioro posrodku głaz z mieczem wokół las Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnyMan Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Druga koncepcja przemawia do mnie o stokroć lepiej! Ale to Twoja praca;). Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 Sa dwie wersje: jedna głosi o wyjęciu przez Artura miecza z głazu NA RYNKU, zaś druga o OTRZYMANIU go przez Artura od Pani Jeziora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 Dokładnie jak napisał szogun są dwie wersje legendy zalezy od przesłania :p narazie zrobie głaz i miecz potem sie zobaczy :p a jak narazie próbny głazik :P heheheh to narazie pierwszy głaz eksperyment :) Jeszcze jedno pytanko bo niemoge sie zdecydować na miecz :) HELP jakie sa waszwe opinie referki nizej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 2 Sierpień 2006 Share Napisano 2 Sierpień 2006 z ta Pania Jeziora to musi byc jakas lipa bo w legendzie kosa sie blyszczala, a tak by ja wiewiora zezarla..... ladny kamien, fajny pomysl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2006 Thx :) a teraz próba wody :) w zależnosci od tego czy siespodoba zadecyduje którą scene zrobić :P acha jest 2 w nocy więc prosze wybaczyć za jakieś niedociągniecia :p czekam dalej na komenty odnośnie mieczy bo niewiem który zacząć dziergać :p hehehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 Szenszi -> napisz coś o chęci połączenia dwóch wersji legendy ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 3 Sierpień 2006 Share Napisano 3 Sierpień 2006 w czym robisz?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2006 Robie w 3dmax Leru dobrze jest poinformowany hehehe ciekawe dlaczego hmmmm Moze dlatego że go zasypałem pytaniami czy mój watek był by zgodny z regulaminem jak bym połączył dwa motywy legendy:) Jak juzwczesniej wspomniane było Excalibur według jednego przesłania został wyciągniety z kamienia na rynku a według drugiego przesłanai wreczony przez pania Jeziora :) Jak leru wspomniał chce połączyć te dwa różne przesłania w jeden :) Bezie to tak wyglądać na środku Jeziora kamień wystający ponad tafle jeziora wokół las za kamieniem postac Pani Jieziora forma Wodna przezroczysta ramiona ma wyciągniete na boki i jak starczy czasu to moze Artura zrobie :p Oczywiście cały koncept pracy to tylko pomysł czy dam rade wykonać zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2006 Kurde by pisać post pod postem to jest obciach :/ no trudno kolejny update tym razem drzewo które potem bedzie wpółtworzyć las :p ale musze jeszcze pare rodzajów zrobić :/ w kazdym razie update jest :) nastepnym razem mozę będe miał skończone jeziorko :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Sierpień 2006 Share Napisano 4 Sierpień 2006 rozżedziłabym nieco od dołu (możesz użyć dwa różne scattery czy partikle czy co tam masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 Poprawie Aniu thx :) A terazm mam inny dylemat jedno drzewko strasznie obciąża mi juz scene a co jak dam z 30-40 :( a wiec zastanawiam się nad zmiana koncepcji co może sieokazać ciekawe nadal jest miecz i kamień oraz pani jeziora tylko ze zmienia sietkwestia lasu troche bo chce dożucić góre i wodospad wdedy mam mniejszy obszar lasu a Wodospad był by ciekawym dodatkiem co myślicie :> ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Sierpień 2006 Share Napisano 5 Sierpień 2006 możesz też zrobić krajobraz zimowy (zaoszczędziłbyś sobie w ten sposób liście i trawę) wodospad nie będzie łatwy do zrobienia, ale jak się uda to na pewno ciekawszy efekt będzie niż sam las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 5 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2006 Wodospad akurat jest stosunkowo łatwy do zrobienia :) tym się niemartwie gorzej skały ale juzwiem jak sie za to zabrać Tutki rządzą :) Mam taki malusi problem potrzebuje wtyczke GroundWiz Terrain Map by zimportowac dane wodospadu do maxa :( Czy ma ktoś moze ten plugin :/ Prosze o kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 A więc tak dawno nic z updateów nie robiłem bo postępy są marne :p heheh mało czasu troszke a jak coś robie to bardziej eksperymentuje zanim zaczne coś modelować :) (tych eksperymentów jednak nie pokaże hehehe :o) Za to dziś dam coś dla wszystkich fetyszystów co lubią stopy kobiece hehehe :p I jeszcze mały koncept tego jak bede chciał zrobić panią jeziora (koncept z neta) i zamieszczam też taka rycine jak to według legendy wyobrażano sobie (przekazanie miecza) moja interpretacja bedzie inna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2006 zostawie jescze jeden pościk z mieczem :p miecz jest jeszcze nie skończony teksturki to prowizorka jak narazie eksperymentuje ze zdobieniami :) ostrzee też ma prowizorke materiału na tej płaskiej cześci bedą jeszcze wyryte jakieś słowa :p jeszcze niewiem jakie :) następny update niewiadomo kiedy :p hehehe mam nadzieje ze jakieś komentarze sieznajdą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 24 Sierpień 2006 Share Napisano 24 Sierpień 2006 zdobienia bym zrobiła większe, bo tego z daleka nie będzie widać woda powinna bardziej odbijać, albo ciemniejsze podłoże, teraz wygląda jakby kamień pływał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szenszi Napisano 16 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2006 a więc juzoficjalnie zapowiadam ze wątku nie zdołam dokończyć na czas bo dostałem robote i brak mi na prace 3d czasu :( ale kożystając ze sposobności ze jeszcze bitwa trwa zamieszczać bede updaty moize czegoś się jeszcze naucze komenty mile widziane jak narazie eksperymentuje z wodospadem to jest efekt oczywiście to test samej bwody dlatego z boxa wychodzi hehehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_74 Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Dokładnie jak napisał szogun są dwie wersje legendy zalezy od przesłania :p narazie zrobie głaz i miecz potem sie zobaczy :p a jak narazie próbny głazik :P heheheh to narazie pierwszy głaz eksperyment :) Jeszcze jedno pytanko bo niemoge sie zdecydować na miecz :) HELP jakie sa waszwe opinie referki nizej :) Co do mieczy te akurat co zostały prze Ciebie zaprezentowane pochodzą z XIV-XVI wieku (a zapoznając sie z kulturą pradawnych słowian do mej pracy magisterskiej i ich wierzeń natrafiłem na bardzo ciekawe ilustracje militariów owej epoki wykonane przez archeologów.Również probując zgłebić temat w i klimat tamtych czasów wziołem się za lektórę o plemionach germańskich, wikingów, a także i BRYTÓW oraz CELTÓW,którzy zamieszkiwali dzisiejsze tereny Wlk.Brytani:)a z tego co mi wiadomo czasy krla Artura przypadaj na V-VI wiek kiedy to na większości terenów Europy panowało Imperium rzymskie więc może by było ciekawiej zrobić miecz właśnie z tego okresu:>? Najprościej mówiąc zobacz miecze z okresu panowania Karola Wielkiego(okres romański:)Zdobnictwo jak i sama forma miecza była bardzo ciekawa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_74 Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 z ta Pania Jeziora to musi byc jakas lipa bo w legendzie kosa sie blyszczala, a tak by ja wiewiora zezarla..... ladny kamien, fajny pomysl... Mawia sie "..w legendach jest ziarno prawdy ..." więc nie bierzmy legend aż tak na serio i nieprzekładajmy co by było gdyby miecz na prawde był w wodzie;)Jest to pewien przekaz legendarny,w którym chodzi o oddanie istoty magii:)(Zresztą moje ulubione klimaty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_74 Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 Robie w 3dmax Leru dobrze jest poinformowany hehehe ciekawe dlaczego hmmmm Moze dlatego że go zasypałem pytaniami czy mój watek był by zgodny z regulaminem jak bym połączył dwa motywy legendy:) Jak juzwczesniej wspomniane było Excalibur według jednego przesłania został wyciągniety z kamienia na rynku a według drugiego przesłanai wreczony przez pania Jeziora :) Jak leru wspomniał chce połączyć te dwa różne przesłania w jeden :) Bezie to tak wyglądać na środku Jeziora kamień wystający ponad tafle jeziora wokół las za kamieniem postac Pani Jieziora forma Wodna przezroczysta ramiona ma wyciągniete na boki i jak starczy czasu to moze Artura zrobie :p Oczywiście cały koncept pracy to tylko pomysł czy dam rade wykonać zobaczymy :) Król Artur był synem Uthera Pendragona. Uther Pendragon jako pierwszy dostał miecz Excalibur od Pani Jeziora i właśnie pojawia sie pierwszy wątek .Uther Pendragon tocząc liczne boje(bodajże z Sasami,bo chyba na V-VI wiek przypadają ich rubierze) na terenach Brytanii podczas swej ostatniej z bitew uciekając śmiertelnie ranny,osaczony przez swych wrogów (niczym husycki jeździec jak w filmie"Jeździec bez głowy"z Johny Deepem)Uther Pendragon bedąc najsilniejszym z ludzi i posiadając wielką moc od Excalibura resztkami swych sił wbił miecz w głaz tym samym oddając swego ducha.Po smierci Uthera Pendragona wszyscy żyjący próbowali swych sił z mocą Excalibura i wyjęciem go z głazu.Ale Excalibur nie drgnął ani krzty:|Czekał tylko na potomka Uthera Pendragona a był nim właśnie późniejszy król Artur:) Król Artur jako młodzik zjednał sobie już wiekszość plemion brytanii:)Na swej drodze spotkal pewnego dnia rycerza o imieniu Lancelot.Doszło miezy nimi do pojedynku i właśnie w nim Artur złamał Excalibur.Merlin użył swych modłów druidzkich i próśb aby Pani Jeziora zechciała zwrócić swe oblicze w strone ludzi na ziemi.Modły zostały wysłuchane i Artur uzyskał drugi miecz o tej samej nazwie (mozna zrobić motyw wrzucenia połamanego miecza w wody Jeziora i nastepnie zwrot Excalibura w całej swej krasie,co Ty nato?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 25 Październik 2006 Share Napisano 25 Październik 2006 W poscie #16 dales trzy renderki miecza. W zblizeniu na rekojesc midac, ze miecz jest prostokatny, z wygladzonymi krawedziami. wydaje mi sie, ze miecz powinien byc ostry na calej dlugosci ostrza :* aaa i cos pusto... kamien i woda? tym bitwy raczej nie wygrasz :/ uzyj wyobrazni :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi