naeq Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Wyszła nowa wersja starownikow ATI. http://www.ati.com/
mathix Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Thx za newsa. Hehe dalej z superwolnym intefejsem napisanym w .NET ?
naeq Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Tak... Na to wygląda, ale Śmiertelniku nie bój żaby :D sciągnij sterowniki bez Panelu i ściagnij programik ATI Tray Tools(napsiany przez Ray'a Adamsa) program ma wszytskie opcje Panelu oraz dużo dużo więcej!! :)) http://www.guru3d.com/article/atitraytools/189/
mathix Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Dzięki :). Ja kocham .NET jak mam coś w nim pisać, ale już trochę mniej jak ktoś każe mi używać napisanego w nim programu.
KLICEK Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 mnie ryja glowe te catalysty , czym nowsze tym gorzej mi viuporty dzialaja :| eh te karty graficzne z tesco
naeq Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Moge powiedzieć od siebie że wersja 6.6 byla dość wydajna, co do najnowszych to sam nie wiem... ale też są chyba tak samo wydajne :)) Co do wersji 6.5 jest spadek wydajności dość duży...
naeq Napisano 3 Sierpień 2006 Autor Napisano 3 Sierpień 2006 Przetestowałem i sprawdziłem, Większy preformance ma wersja 6.6. Przynajmniej na moiim sprzęcie (Radek 9600XT). Więc osobiście polecam wersje 6.6 o ile nie macie crossFire bo w wesji 6.7 sa jakieś tam bajery do CF... Tyle odemnie, pozdro :))
w!e8 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Przetestowałem i sprawdziłem, Większy preformance ma wersja 6.6. Przynajmniej na moiim sprzęcie (Radek 9600XT). to moze cofniesz sie na 5.6 bo moze sa wydajniejsze ? jak slysze takie pierdoly tylko o perfomance to mnie strzyka. a propo - raczej sie nie cofniesz na tamte, bo pol rzeczy by ci nowych nie chodzilo o ile oczywiscie wiesz co to framebuffer object. Zatem - zmiany w driverach dotyczą glownie ficzersów wiec plz, skoncz propagande ;) Widze tutaj złą mentalnosc overclockera - ktory poprostu kreci karte, a nie wie co w niej zachodzi ;)
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 w!e8 - Heh, widze że czytać nie umiesz, bo napsialem "o ile nie macie crossFire bo w wesji 6.7 sa jakieś tam bajery do CF..." Napsiałem o CrossFire, bo dodano funkcjie AFR. Zmian dużo nie ma, jedynie poproawiono błędy w niektórych grach(takich jak Q4(ja błędów nie zauwazyłem...) a Preformane jest gorszy, więc o co się kłucić ?? Oky... Ludzie przestańcie wreszcie :/
w!e8 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 w poprzednich driverach zapewnie tez nie zauwazyles ficzerow dedykowanych pod twoja karte co ? ;] liczy sie tylko perfomance ;d
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Nom ale kłucisz się o takie bzdety... Ile użytkowników na Tym forum może mieć CrossFire?? weź przestań... Edit: Poza tym pooglądaj sobie inne fora, Wątki oprócz Overclockowania i Modowania zajmują się też softwarem i tam rozmawiają o własnie takich zagadnieniach Sterowników, co nowego wprowadzają i które się opłaca wgrywać. Wydajność itd itp. W końcu pomyśl po co ci Bajery do crossfire jak nie masz crossfire kosztem wydajności w Viewportach/grach/benchmarkach...
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 OMegi sa fajne i dobre ale aktualnie sa na sterej wersji :P
Polik Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 no ja niestety musial przejsc z omeg na oryginaly bo mialem artefakty w grach :(
w!e8 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Edit: Poza tym pooglądaj sobie inne fora, Wątki oprócz Overclockowania i Modowania zajmują się też softwarem i tam rozmawiają o własnie takich zagadnieniach Sterowników, czy to developerzy czy overclokerzy-amatorzy ? ;]
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Bez Komentarza, zakanczam ten temat bo widze że nic więcej dobrzego nie wniesie. Pozdrawiam.
w!e8 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 bez komentarza ? bo wiesz jest pewna roznica miedzy biernym testowaniem driverow a programowaniem pod nie :P Jezeli tego nie akceptujesz to ja pozostawię to bez komentarza ]:->
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Czy któś tu mówił o programowaniu ?? sorki Ja moge jedynie je modować ale programować ?? z kąd ty się urwałeś ?? ...
w!e8 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 jeżeli narzekasz na perfomance, uwierz że co wersja driverów - to znaczące bądz mniej znaczące zmiany ktore w jakis magiczny sposob potem owocują, i tego nie opisują portale overclockingowe. Opisują to co chcesz usłyszeć ;) Więc portale typu benchmark.pl i inne do mnie nie trafiają, sorry,pozatym - zerknij parę postów wcześniej - zrozumiesz :) Pozatym, to masz rację - szkoda czasu na dyskusję ;]
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Widze że schodzimy na tematy wogóle nie związane z wątkiem, to miał być tylko news... Myśle że na tym mozemy zakończyć bo nie mam zamiar się kłucić o coś co jest dość oczywiste... Edit: Czy ja mówiłem o Portalach ?? a tym bardziej czy mówiłem o Benchmark.pl ?? heh ja mówiłem o undergroundowych Forach kart ATI...
w!e8 Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 zatem napewno wiesz jakim celu zostal wprowadzony w 5.6-7 FBO. albo kilka dodatkowych instrukcji ogl... niby nikomu niepotrzebny bzdet. ;) i wlasnie o podobnych ficzerach mowie - niby nikomu niepotrzebnych, jednak rewolucyjnych, ostatnio zmiany tez zachodzily niby tylko dla "x1k" ;d
naeq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Ale słuchaj, napsiałem co dodały te sterowniki i napsiałem że ... no dobra, nie chce mi sie tego psiać, myśle ze to jest dość wyjaśnione. Rozumiem że co jakiś czas są wprowadzane Pewne udogodnienia, dodatkowe instrukcje do dx'a i ogl'a, supporty itd itp... ale zawsze pisza co wprowadzili i jeżeli nie wprowadzili nic wielkiego tak jak w tej wersji czyli CF to można narazie działć na starszej wersjii. Myśle że sobie wyjaśniliśmy tą dyskucsje, z teego wsyztskiego w przyszłości dla Ciebie w!e8 napsize co Dodali i co i jak... :)) Pozdro dla Ciebie. Mimo wsyztsko widać że ogółem wiesz o co chdozi w Tym :))
Rekomendowane odpowiedzi