Napisano 3 Sierpień 200618 l Witam. Mam do wszystkich pytanie. Nie moge sobie poradzic z wyrenderowaniem domku tak zeby wszystkie jego detale byly dokladnie widoczne (okucia rynien i teksturki dachu kamieni i belek drewnianych takze). Jak na razie to sprawia wrazenie troche zamazanego i bladego zwlaszcza textury. Nie wiem co trzeba podkrecic. To chyba nie zalezy tylko od rozdzielczosci? dziekuje i pozdrawiam :)
Napisano 3 Sierpień 200618 l Witam! Pewnie, że zależy od rozdzielczości obrazka,…jeśli zrobisz coś w 800ce.To obrazek jest mały i piksele nie pokarzą ci wszystkiego dokładnie obrazek za mały a jeżeli zrobisz w 3000ce to obraz jest większy i widać więcej to chyba oczywiste, co nie:) też zależy od ustawienia AA. to tyle więcej nie wiem, a no i te detale muszą jeszcze być:) pozdrawiam.
Napisano 3 Sierpień 200618 l jesli chodzi o detal, to faktycznie ma tu duzo do powiedzenia AA, no i ustawienia QMC oczywiscie. Na jakim filtrze renderujesz? Jesli zalezy Ci na ostrym obrazku, to sprobuj Catmull-Rom.