Batou Napisano 21 Grudzień 2003 Napisano 21 Grudzień 2003 Może jakiś miejski krajobraz. W końcu to miejski samochód (chyba).
MC-Maxim Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Hmmm ... gdzie sie podzialy moje rendery na forum ??? Czy ktos wie dlaczego zostal jeden obrazek ??
sikham Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 witam tu masz wszystko napisane http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=8042
Pablo Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 Dlatego lepiej miec obrazki na swoim serwerze :) pozdr
MC-Maxim Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Pare osob mowilo ze felgi sa do d*** wiec zrobilem inne. Mam nadziej ze sie beda podobaly. Musze jeszcze poprawis reflektory bo sa krzywo i maske tez by sie przydalo poprawic :P Pozdrawiam i zycze wesolych swiat !!! :D
MC-Maxim Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 I jeszcze jedno ujecie. Pablo : odnosnie kopiowania zdjeci na serwer to nie jest to dla mnie za wygodne wiec wole tu umieszczac :) Mam nadzieje ze juz wiecej sie poprostu taki problem nie pojawi :) Pozdrawiam !!
Pablo Napisano 25 Grudzień 2003 Napisano 25 Grudzień 2003 nice nice...tylko kiedy wypelnisz te dziury gdzie powinna byc chlodnica?:P pozdr
MC-Maxim Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Napisano 25 Grudzień 2003 Zrobie chlodnice :) Mylslalem zeby zrobic silnik ale niestety nie mam zadnego zdjecia. Jezeli ktos ma zdjecie silnika jakiegos Citroena w miare podobnego to bardzo prosze aby podeslal mi na mila [email protected] :D
Fafex Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Model ogólnie ładny. TYlko nie za barzdo podoba mi się ten przód. Tzn. reflektory i wlot powietrz do chłodnicy. A te szyby to tam wogóle są czy nie, bo coś ich nie widać.
MC-Maxim Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 No szyb ne widac bo nie wiem jak zrobic material w brazilu zeby szyby byly realistyczne :( Co do reflektorow to sam je wymyslilem i takie juz zostawie.
sikham Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 w ocenkach dam ci 2+ :( sory naprawde ale ... :( [piwo]
Batou Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Bez przesady Sikham. Pierwszy render jest bardzo fajny. W modelu są pewnie jakieś błędy, ale ogólnie prezentuje się nieźle. Brakuje szczegółów, oraz dopracowania wnętrza (materiały!!). Mi się jak na razie podoba. Czekam na scenkę :]
MC-Maxim Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 No ja ocenil bym sie torche wyzej .... dal bym sobie 3, moze 3+ :) Faktycznie model nie wyszedl najlepiej i dlatego chce go skonczyc. To moj srugi samochod wiec kolejne napewno byda lepsze o ile bede mial zapal do robienia .... niestety to mi czasami mija i tak bylo w przypadku tego modelu. Mam jednak nadzieje ze zrobie jakis kolejny samochod .... a teraz to ja sie zabieram do nauki i czekam na SYLWESTRA :D
MC-Maxim Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 Hehe ... dopiero teraz przeczytalem :) BATOU dzieki za wsparcie :D
sikham Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 ehhh widze opozycje sei zawiązuje ;) zaraz pokaże co mi sie niepodoba :)
MC-Maxim Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 OK ... czekam na propozycje. Moze cos poprawie.
sikham Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 zaznaczyłem co mnie razi oczywiście możesz sie niezgodzić zemną itp :P
sikham Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 a tu masz zdjątko na którym sie wzorowałem
MC-Maxim Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 Juz tam gdziej ktos napisal ze mam \"ciekawe podejscie\" :) Wiec ... wyszedl mi ten model jak wyszedl, moze nie jest podobny w 100% do oryginalu ale az tak mi na tym nie zalezy. Moze nastpeny wyjdzie lepiej. chce poprostu skonczyc ten model i chce zeby byl w miare ladny :)
don_filippo Napisano 26 Grudzień 2003 Napisano 26 Grudzień 2003 Skończysz go skończysz...kiedyś na pewno :D A teraz nie smęć, tylko popraw to, co pokazał sikham, bo jak tak patrzę to mnie też te \"szcxzegóły\" irytują troszkę;) I ma być podobny w 100% do oryginału:]
MC-Maxim Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Napisano 26 Grudzień 2003 Zobaczymy :D Nie bedzie podobny w 100% do oryginalu bo szczerze mowiac nie chce mi sie tego juz poprawiac :P Ale dzieki za zainteresowanie :D Bede staral sie poprost uwyliminowac razace bledy ale bledy modelu a nie odstepstwa od oryginalnego c3 :D
MC-Maxim Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 No nie wiem wlasnie. Byl juz jeden pomysl odnosnie pustyni. Model mogl by stac na jakiejs pustyni. Pomysl moze i fajny tylko nie wiem jak z wykonaniem. Moze cos pomecze pozniej bo napewno finalna praca byla by ciekawsza :) Chetnie wyslucham rad na temat jakiegos otoczenia :P Pozdrawiam !
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 A moze w jakims pomieszcezniu...np. w salonie? pozdr
MC-Maxim Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 Pomysl fajny tylko jak mowilem gorzej bedzie z wykonaniem tego. Nigdy nie robilem zadnej wizualizacji pomieszczenia itp. tazke nie wiem co bedzie z tym otoczeniem :P Pewnie wogole go nie zrobie :) ps. tak dla zabawy zrobilem rendera z mapka HDRI ale nie wyglada to chyba za ladnie. Teraz renderuje jeszcze jedno ujecie to wrzuce to chyba zaraz ;)
Batou Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Pablo : Bardzo fajny pomysł z tym salonem. Jestem za :]
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 Maxim..jesli nie sprobujesz to nie bedziesz wiedzial czy Ci wyjdzie :) ja tak samo na poczatku mysalem o robieniu samochodow..a teraz jak robie ?!:D pozdr P.S. Dzieki Batou :)
MC-Maxim Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 Hmmmm .... no moze sie skusze :) Wlasnie mi sie komp zawiesil przy renderowaniu ... ostatnio bardzo czesto mi sie to zdarza :(
MC-Maxim Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 Tu na probe z mapka HDRI ale zostane jednak przy wczesniejszym oswietleniu :)
Pablo Napisano 27 Grudzień 2003 Napisano 27 Grudzień 2003 NIe pdoba mi sie tak :P A jesli nie chce Ci sie robic tego salonu.. to moze taka sceneria Ci odpowida? http://fotkifur.moto-portal.pl/tapety/jaguar/jaguar_r-d6_3a.jpg pozdr
MC-Maxim Napisano 27 Grudzień 2003 Autor Napisano 27 Grudzień 2003 Scenierai fajan tylko skad wezme takie textury. Chcialbym zorbic bardzo scenieria ale obawiam sie ze mi nie wyjdzie nic z tego :) Mylse ze sprobuje cos zrobic ... jeszcze nie zdecydowalem sie co ale moze cos pomecze :D
MC-Maxim Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Prosze o doping ...... chyba tego nie dokoncze :(
Dr0cK Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Dawaj, dawaj.... Taki woz a ty nie chcesz go snkonczyc...?? P.S. Co ci jeszce zostalo do wymodelowania...??? :) Bo jak dla mnie to swietnie wyglada ;)
MC-Maxim Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 A wiec przydalo by sie zrobic jeszcze pare elementow we wnetrzu i zabudowac atrape z przodu. Po taki komentarzu dorazu lepiej :D Moglbym dorobic jeszcze duuuzo szczegolow ale mi sie nie chce a chce skonczyc juz ten model i jakos nie moge :( Dobra ... nie gadam tyle i postaram sie wrzucic cos niebawem a teraz dorzucam jakiegos rendera ktorego jeszcze tu nie wrzucilem :P
Dr0cK Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 Wazne! Wrzuc znaczek Citroen\'a- a nikt nie przyczepi sie do tozsamosci pojazdu :D:D:D:D Pozdrowienia P.S: Musisz mi koniecznie zdradzic jak zrobiles te swietny lakier. Mowie serio..:)
MC-Maxim Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Normalnie .... w reflections Faloff (BRAZIL) i tyle :) Environment - białe chyba, podłoga szara :)
MC-Maxim Napisano 26 Styczeń 2004 Autor Napisano 26 Styczeń 2004 Nie .. zostawe tak jak jest. (nie chce mi sie) a pozatym musial bym sie nameczyc zeby zrobic cos ladnego. Jak wogole to skoncze to bedzie OK i moze zabiore sie za cos nastepnego.
wiggles Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 kurcze szkoda ladnie by sie pewnie prezentowalo z tlem
Rekomendowane odpowiedzi