Napisano 7 Sierpień 200618 l mam pytanko. na przykladnie cylindra... chcialbym zeby jego polowa byla zaookraglona, a druga nie - innymi slowy jak uzywac smooth groups??
Napisano 7 Sierpień 200618 l Masz na myśli coś takiego?? Górna część ma przypisaną SG1 czyli wszystkie ścianki z grupy sg1 przechodzą gładko. Dolna część niema żadnej SG i jak widzisz ścianki przechodzą ostro.
Napisano 7 Sierpień 200618 l Może poprostu przetnij kapsułkę na pół albo jakkolwiek inaczej albo może chamfer cylinder na pół tak chyba najszybciej
Napisano 7 Sierpień 200618 l Jack.. w polyedit masz smutne grupy... zaznaczasz poly.... i odklikujesz (lub clear all) i nei maja smutnej grupy, znaczy kanciaste sa.. a jak zadasz im smutna grupe to nei sa kanciaste, i nei maja kantow z innymi co sa z tej samej grupy :)
Napisano 7 Sierpień 200618 l Autor nie o to mi do konca chodzi... Jak gornej czesci nadac osobny msmooth niz dolnej - wiem ze chodzi o jakies grupy. Czyli np. Górna czesc ma miec msmooth IT:2 T:Quad Output Strenght:0,2 Relax:0, a dolna IT:1 T:Quad Output Strenght:0,8 Relax:0
Napisano 7 Sierpień 200618 l to sa parametry meszsmuta.... to nie ta para kaloszy.. to modyfiaktor jest.. tam tez sa grupy.....
Napisano 8 Sierpień 200618 l w trybie edit poly uistalasz sobie smoothing groups normalnie, dajesz modyfikator turbo smooth i tam zaznaczasz w surface parameters smoothing groups