Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jest to moja pierwsza scena, którą publicznie pokazuje.

Jestem raczej początkujący, więc proszę o wyrozumiałość. Na dachu chce umieścić jakieś działko, a nad wejściem kamere. Na razie mam tyle pomysłów. Co o tym sądzicie?

3ds max 8 + V-ray

Pozdrawiam

bunkierprzodmy1.th.jpgbunkierperspektywajq5.th.jpgpanelrj4.th.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm... Zapowiada się ciekawie, podoba mi się pomysł. Sugerował bym dodać jeszcze może jakieś ogrodzenie czy coś takiego. Powodzenia !

Napisano

nieżle, ale imo za mało betonu na suficie (sądząc po górnej krawędzi drzwi). szyb windy powinien też być solidny

Napisano

Jak na shron atomowy to chyba troche wysoki . Dałbym go w jakimś wgłębieniu, może otoczonym przez wał ziemny czy cuś. W przeciwnym wypadku eksplozja nuklearna mogłaby go poprostu zmieść z powierzchni ;). Ale to tylko takie moje rozważania. Czekam na update'y. Pozrawiam.

Napisano

Ciekawe ale czekam na nowe rendery, heh schron przeciwatomowy i działko na górze:Dale małem zastrzeżenia:

- schron za bardzo wystaje, bomba go zmiecie z ziemi

- schody jak prowadzą do góry to powinny prowadzić na dół:)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tak w rzeczywistości schron będzie się znajdował jakieś 200m pod ziemią:) To jest wejście tylko. A to wejście chce umieścić w jakimś mało dostępnym, tajnym miejscu. w gorach np. w Nevadzie. Bedzie to schronienie dla Vipow. To działko to dodatkowy środek bezpieczeństwa, na postapokaliptycznych hakerów i inne szumowiny;] Dzięki za komentarze.

Pozdrawiam!

Napisano

wiesz norad był przygotowywany żeby wytrzymac atak bąby atomowej i jest wybudowany w górze więc żaby to wytrzymało atak bomby to watpie. No koncept ciekawy powodzenia

Napisano

ale mimo wszystko wejście powinno byc ukryte:]... bo bomba atomowa go strąci;](niewiem jak to w górach wygląda)

Napisano
  • Autor

Mały update. Mam mało czasu, dlatego tak mało zrobiłem:(

Hmm.. Tak się teraz zastanawiam czy to będzie jednak schron atomowy:) Co chwile zmieniają mi się pomysły:p Na pewno będzie to jakaś scenka w klimatach science fiction.

P.s. Działko jest nie dokończone jeszcze.

bunkier2xb9.jpg

Napisano

Ja bym proponował na początek walnąć se jakaiś rysunek, koncept i mniej wiecej podążać za nim. W przeciwnym wypadku projekt bedzie się ciągnął w nieskończoność. Jeżeli wogóle dobiegnie końca.

Napisano

schrony przeciwatomowe robi sie chyba pod ziemia, bo nad ziemia niewiele po bombce zostaje przeważnie :]

Napisano
  • Autor

slayer2004: Dzieki za rade, chyba bede musial tak zrobic. Hmm nie mam duzego doswiadczenia jak na razie, w robieniu wiekszych scen, dlatego wyglada to troche chaotycznie.. :)

Napisano

Jezeli moge wtracic pomysl bardzo dobry ale

1. pamietaj schrony atomowe maja grube sciany a wiec pomniejsz drzwi i drabine.

2. Ten wolno stojacy minigun wsadz do jakiegos pomieszczenia najlepiej wymodeluj mniejszy schron na dachu aby tam byla obsluga tego minigun-a aby oddac jeszcze wiekszy realizm zrob obracany ten mniejszy schron.

3. Dodaj otwory wentylacyjne.

4. Zrob male okienka z widocznymi "zaluzjami" stalowymi

5. Daj worki z piaskiem dla poglebienia efektu wojny.

To tyle tylko takie male rady bo ponoc masz problem z pomyslami :) :P

Napisano

Hej.

1. Wejścia do schronów atomowych zazwyczaj robi się w górach lub ukryte w lasach albo pod jakimiś ważnymi budynkami. Za to już oberwałeś od innych ;)

2. Zamiast działka może zrób automatycznie sterowana wieżyczkę, bo chyba nie chciał byś obsługiwać tego działka po eksplozji nuklearnej jak wszędzie w około promieniowanie :D

3. Fajny temat :D

4. Powodzenia

Pozdro.

Może coś w tym stylu?

http://www.opuszczone.com/galerie/sulecin/showpic.php?f=1%2F090_kp.jpg