klikus1984 Posted August 8, 2006 Share Posted August 8, 2006 witam , mam pytanko odnosnie quasi monte carlo jezeli wybieram ir map jako silnik dla first bounces, a quasi dla secondary, to wtedy mam dostepne 3 opcje, pierwsze do image sampler (ktory raczeju nie jest zwiazany z GI), zalozmy ze wybieram adaptive subdivision, pojawia sie tez quasi monte carlo GI gdzie okreslam ilosc odbic. orpocz tego mam qmc sampler. nie rozumiem dlaczego gdy zmieniam np secondary bounces na light cache, to dalej mam QMC sampler, czy wtedy v ray z tego korzysta, czy tylko wtedy gdy jest zannaczony quasi monte carlo, jako sec. bounces ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chalek Posted August 8, 2006 Share Posted August 8, 2006 QMC sampler to nie silnik GI, tylko ustawienia silnika QMC dla calego VRaya, to tak jakby nadrzedne ustawienia VRaya, wplywaja wlasciwie na wszystko co wiaze sie z jakoscia (i szybkoscia oczywiscie) w VRayu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts