Napisano 11 Sierpień 200618 l Mam pytanko odnośnie zrobienia dość ciekwej animacji ale nie wiem jak do tego podejść(właściwie czym to zrobić. Więc tak ma to byc mapa polski zrobiona z puzzli czyli ładnie sobie to wymodeluje itd. Problem zaczyna się przy robieniu animki. A ma to wygladac następująco. Puzzle mają być puste w środku i w trakcie animacji mają sie wypełnic do powstanie całej mapy za pomoca czego mozna to zrobic ??
Napisano 11 Sierpień 200618 l Chodzi o to że masz porozrzucane puzzle i mają się zacząć układać? Jeśli tak to ja bym do tego wykorzystał klatki kluczowe i narzędzie select and move (ewentualnie rotate). Powinno wystarczyć. Rysujesz sobie wzór puzzli w photoshopie, potem obrysowujesz je splineami (po podłożeniu wzoru jako tło viewportu), wytłaczasz (extrude) każdy element z osobna, przytępiasz krawędzie żeby nie były za ostre (np chamferem), w photoshopie nakładasz na wzorek mapę polski i rozbijasz na elementy. Wszystkie zapisujesz w osobnych plikach. Nakładasz teksturki i włączasz w material editorze show map i viewport (żeby lepiej widzieć co przedstawiają elementy. Teraz wykorzystując najprostrzego autokeya rozrzucasz elementy. Renderujesz wszystko i odtwarzasz animację do tyłu. jeśli chodziło ci o to o czym myślę to powinno dać radę.