J4r3k Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Witam... Pytanie jest wzasadzie proste... wlasnie dopiero cio sie ucze cios robic w 3d maxie i pracuje z video tutkiem Car4Ever http://www.max3d.pl/show.php?id=sklep tylko ze tam w pewnym momecie urzywa narzedzia edge zaznacza krawedzie i mu sie zaznaczaja tak na czerwono... ja tez bralem te narzedzie klikalem i nic :( sie nie chce zaznaczyc i nie wiem co zrobic... kombinowalem i sie zdenerwowalem :( postanowilem zapytac :( to az glupie tak lamiasta sprawa ... jak to sie robi ? ps. mam 3d maxa 7 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3dsmaxman Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Jeśli masz obiekt typu Editable Poly lub Editable Mesh, by zaznaczać krawędzie musisz przejść do trybu edycji krawędzi (zaznaczasz obiekt i Selection>Edge na bocznym panelu). Nie wiem, czy na tym polega twój problem, bo nie znam tutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Może wciśnij F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J4r3k Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 Dokladnie chodzi mi o to ( wycielem czesc tutka z tym edge :E co nie kapuje ) http://rapidshare.de/files/29120296/Bez_tytu_u.wmv.html 3 mb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 press alt-x i f4 i sub object level na edge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J4r3k Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 to ze alt x to wiem bo on mowi ... ale chodzi mi o to samo edge .... a to subobject gdzie to :( ? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 przecież wszystko pokazane jest jak na dłoni, może pokaż jak to wygląda u Ciebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J4r3k Napisano 12 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2006 tak to jest :E jak nie mam wogole o tym pojecia :E same schody .. kurde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Popraw Temat !!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamael Napisano 12 Sierpień 2006 Share Napisano 12 Sierpień 2006 Nie bardzo wiem o co chodzi (i mógłbys pokazać screena po "zaznaczeniu" przez ciebie jakiegoś edga) ale wydaje mi sie że po prostu albo masz widok tylko z perspektywy albo masz odznaczoną opcję że możesz zaznaczyć również krawędzie tylnie a tych nie widać no chyba że obiekt obrócisz. Zaznacz ją i może będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J4r3k Napisano 13 Sierpień 2006 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2006 Problem juz sie rozwiazal :) i bardzio dziekuje ;) a wystarczylko kliknac F4 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi