Napisano 17 Sierpień 200618 l Witam robie postac ktora biegnie, animuje ja recznie czyli kazdy krok sam animuje i teraz mam takie pytanie czy moge skopiowac te klatki animacji zeby poprostu bylo latwiej ,albo czy da sie zeby te animacje ktora trwa w tej chwili 60klatek zeby trwala 200klatek ,czyli skopiowac te ruchy ktore zrobilem i przeniesc dalej?/
Napisano 17 Sierpień 200618 l Max .... kopiujesz klucze i ponownie określasz pozycje w klatce poczatkowej i końcowej ruchu. Maya.... kopiujesz klucze z offsetem ;) jeśli ma biec cały czas to użyj "OUT of range" w obu systemach :) Pozdrawiam
Napisano 17 Sierpień 200618 l Autor jak mam skopiowac klucze? nieda sie zaznaczyc ich i kliknac prawym lub ctrl+c :/
Napisano 17 Sierpień 200618 l zaznaczasz i przeciagasz na wybrane miejsce z przytrzymanym klawiszem shift
Napisano 18 Sierpień 200618 l Autor dzieki kopiowac klatki juz umiem tylko teraz jak mam zrobic zeby model po skopiowaniu wczesniejszych klatek nie kopiowal tez swojej pozycji wktorej byl chodzi mi o miejsce w ktorym byl ,ale ruch zeby zostal np ze widac jak biegnie ale stoi w miejscu ?mam nadzieje ze mnie rozumiecie bo niemam jak tego wytlumaczyc :/ :) :)