Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Jestem początkujący i mój problem polega na tym że. Chce wymodelować samochód z tutoriala z laguną, wstawiam box i nie mogę nałożyć bitmapy ze zdjęciem auta. Nie wiem o co chodzi :/

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Dzięki, ale mam jeszcze jeden problem. Zaznaczyłem kontury auta, przód i górę, a model wcale nie jest 3d. Wogle to nie jest model :/

Napisano

f1, tutoriale, faq na forum, duzo nauki, pracy, cwiczen, nieudanych modeli, frustracji, potem znowu 1, tutoriale, faq na forum, duzo nauki, pracy, cwiczen i za jakis czas juz bedzie model 3d...

Napisano
  • Autor

Jeszcze mam pytanie. Jak zrobić więcej siatek, chodzi mi o to że chcę popracować nad tym aby jakiś wyglądało a mam za mało siatek

narazie wygląda tak untitled1oi2.jpg

i czym się wycina np. nadkola

Napisano
  • Autor

Ale czym się zaznacza żeby można było wyciąć w boxach nadkola, i jak się robi bardziej gęstą siatkę zeby nie cdeformować bryły bo jak normalnie w boxie zmieniam z 5 na 6 stegmentów to sie robi tak untitle1zg9.jpg

Napisano

Ale sie z was ktos nalewa a wy tak sie dajecie :D

Jeżeli sie myle to :

1. Moze sie na początku organiką zajmij bedzie łatwiej ;)

2.Chyba szybko sie zniechecisz do 3d

3.Sam szukaj odpowiedzi na pytania ktore zadajesz a nie o byle co sie pytasz na forum

4.Jezeli ci tak zalezy na tym samochodzie to pociwic Poly Modeling

http://onnovanbraam.com/

5.Ahh szkoda slow :)

Napisano

Edit poly operuje na numerkach vertexów i jak zmienisz ich ilość to się wszystko sypie :*.

Cytat
Ale czym się zaznacza żeby można było wyciąć w boxach nadkola, i jak się robi bardziej gęstą siatkę zeby nie cdeformować bryły

Cytat
Cut, quicklice, connect. :*
Napisano

A Ja mam do was takie pytanie : Czy jak robicie światła do samochodu to szybe robicie jako inny object??. Czy jakos inaczej (jezeli znacie jakis inny dobry sposob to mi go opiszcie)

Z góry dzięki.

Napisano

Możesz jako oddzielny obiekt, lub za pomocą multi material... Odzidzielny obiekt jest lepszy bo możesz dać rzadszą siatkę, dzięki czemu odbicia będą proste.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności