Napisano 18 Sierpień 200618 l Tak zupełnie z innej beczki:P Projekt nie podlega dyskusji. Proszę o komentarze, pierwszy raz robilam exterior + "fotomontaż", wszytstko zajęło mi jakieś 20 godzin z przerwami na kawy, fajki i inne atrakcje.
Napisano 18 Sierpień 200618 l Ostatni najfajniejszy, trzeci może być ale troche sztucznie. ogólnie to dobra robota
Napisano 18 Sierpień 200618 l render, trzeci i czwarty według mnie najfajniej wyszły :] a co do projektu to nie wiem, nie znam sie ;p
Napisano 20 Sierpień 200618 l Widac ze wiadukt komputerowo, ale i tak ładnie wkomponowany w zdjęcia. Ostatni najlepszy :D
Napisano 20 Sierpień 200618 l Panowie i Panie, my widzimy że most komputerowy, ale 38 mln pozostałych obywateli tego nie zauważy. Bardzo ładnie, szczególnie ostatnie
Napisano 20 Sierpień 200618 l Fakt, przedostatni renderek troszke moglby byc lepiej skomponowany, ale ostatni nawet fajnie wyszedl !!
Napisano 20 Sierpień 200618 l Hmm - ogólnie to spoko zwłaszcza to pod wiaduktem ujęcie. Ale popracowałbym nad samym zdjęciem (kompozycją, kadrem) zdjęcia w które wkładasz ten wiadukt. Na trzecim pojawia się jakiś tył TIR'a czy coś bliżej nieokreślonego. To bardzo psuje wrażenie. Bo jak bardzo realistycznie nie wkleisz obiektu to i tak będzie to wyglądać co najwyżej jak zdjęcie robione przez amatora.
Napisano 21 Sierpień 200618 l Autor Dziekuję za komentarze:) Czasu miałam mało, poza tym robiłam pierwszy raz w ogóle render "zewnętrza", nie mówiąc już o wstawianiu modelu w zdjęcie - na szybko wymęczyłam jakiegos tutka i wio. Najwięcej problemów sprawiło mi dostosowanie widoku kamery do perspektywy zdjęcia, to była męka na jakieś 3 godziny, ale późniejsze ujęcia już luzik;-) (ujeć jest jeszcze kilka). Najmniej czasu poświęciłam modelowi, a to też wpływa na real, no a jeśli chodzi o oświetlenie i render to męczyłam stosunkowo długo, np. przerabiając wszystkie dostępne drogi uzyskania trawy i ostatecznie pozostajac przy mapie i bumpie, którego i tak nie widać;-) Mam obecnie możliwość pracy na dobrym sprzęcie i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej:-)
Napisano 21 Sierpień 200618 l Te "zewnętrza" to exteriory :) Jeśli z kolei chodzi o wkomponowanie modelu w zdjęcie, to bardzo fajnie wyszło, szkoda tylko, że model i render taki sobie...