Napisano 19 Sierpień 200618 l Dzieńdoberek Problem wygląda tak. Mam sobie podzielony na 2 partycje (50 Gb i 270Gb) dysk seagate sata 320Gb na którym było trochę danych- 50 Gb. Postanowiłem zainstalować na innym dysku system win xp pro. Wcześniej już na innej partycji był win xp home (home widział go dobrze). I po zainstalowaniu tego pro okazało się, że ów dysk sata został samoczynnie podzielony na partycję 128Gb i resztę "nie przydzielone". Co najgorsze ta 128 Gb partycja zachowuje się jak niesformatowana. Tzn, że w zarządzaniu dyskami mam tylko opcje zmień literę, usuń partycję i formatuj. Nie ukrywam, że chciałbym odzyskać te dane jakby się dało. Z góry dziękuję za mnogość trafnych odpowiedzi, bo mi się już pomysły skończyły:) Pozdro
Napisano 19 Sierpień 200618 l masz wgrane service packi do tego systemu? jesli ich nie ma to windows nie widzi wiekszych dyskow niż te 120 gb
Napisano 19 Sierpień 200618 l Autor tak mam już na obu systemach serwis pack 2 więc tochyba nie chodzi o to ograniczenie.