Matuzalem Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Witam Scena: [widok 'z oczu'] - widać ludzką rękę, a pod nią woda (spokojna, idealne lustro, woda lekko mętna). Ręka powoli zbliża się do lustra wody. Najpierw wody dotyka palec wskazujący ciągnąc smugę po lustrze, a następnie kolejno pozostałe palce i w końcu cała dłoń - nie zanurza się tylko 'chodzi' po lustrze wody. W jaki sposób uzyskać tą 'smugę' na wodzie, tak aby można było swobodnie 'dodawać'/'ujmować' je w zależności od ustawienia dłoni? Teksturami? jakiś plugin? Pozdrawiam
Master Kiełbaster Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Jeśli masz 3dmaxa to możesz spróbować zasymulować to reactorem.
Matuzalem Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 Racja zapomniałem napisać, że chodzi o 3dsmax 8.0 Reaktorem? efektem wody...? hmmm A może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły... Dzięki Pozdrawiam
maczuga Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Spróbuj pluginem Glu3d, tylko będzie problem z tworzeniem samej wody, bo smuge to raczej prosto zrobić. Pogrzebie w swoim maxiorku i ci powiem.
maczuga Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 W moim maxie niestety nic nie poskrobałem, chodzi dzisiaj tak jakby chciał a nie mógł... Ale glu3D powinien to przeciągnąć.
Łukasz Jaskólski Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 jest taki plugin, zwie się realflow http://www.nextlimit.com/realflow/features.htm
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 racja , to programik współpracujący m.in. z maxem tu taki krotki opisik jak to działa http://www.max3d.pl/forum/archive/index.php?t-11945.html tylko nie wiem czy da sie łapke z animowanym szkieletem wrzucic do realflow wiec pewno glue bedzie wygodniejszy
Matuzalem Napisano 20 Sierpień 2006 Autor Napisano 20 Sierpień 2006 Witam Bardzo Wam wszystkim dziękuje. Dopiero dziś mogłem wpaść na forum i odczytać Wasze odpowiedzi. Zabieram się do prubowanie zasugerowanych zasobów. Jeszcze raz dzięki. Jeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, niech pisze. Postaram się napisać który 'sposób' sprawdził się u mnie najlepiej. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi