Napisano 21 Sierpień 200618 l Witam, Od razu zaznaczam ze szukałem i nic nie znalazłem :/ Chce aby po kliknięciu na link, zamiast obrazka w nowym oknie, obrazek wyskakiwał w pop-upie (czyli bez paska adresowego i scroll bara). Używam Flasha 5 i próbowałem coś z java scriptem (kolega pomagał bo ja z tego jestem zielony) ale jakieś błędy wyskakiwały :/ Z góry dzięki za pomoc :) Peace :)
Napisano 21 Sierpień 200618 l Autor Kurde nie mam jak dostac się juz do tamtego skryptu :/ Bo to dość dawno temu było... ale mniej wiecej wyglądało to tak java code:scrollbar:no, coś tam:no, "nazwa", 800x600 ^buahahaha jak by to coś miało pomóc :P A błąd wyskakiwał taki jak w załączniku... Acha jeszcze jedno, czy da się tak zrobić aby okno samo dopasowywało się do rozdzielczości obrazka?
Napisano 21 Sierpień 200618 l Autor n.htm Rozumiem ze to jest link do mojego zdjęcia? Jeśli tak to nie działa, klikam i nic nie wyskakuje :( O_o gdzie się podział post Kamael'a ? :O
Napisano 21 Sierpień 200618 l Skasowałem go bo chciałem coś przetestować bo chyba tam głupotę napisałem. Testuję to, zaraz ci odpiszę jak się dowiem czegoś.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor Coś długo trwają te testy :P To może ktoś inny ma jakis pomysł ? :(
Napisano 22 Sierpień 200618 l Ale Ty chcesz otworzyć obrazek bezpośrednio w popup-ie? Bo wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości. Robiłem otwieranie obrazków w okienku popup do mojej strony i polega to na tym, że w popup-ie otwierany jest plik galeria.php?image=test.jpg i tam znajduje sie skrypt ktory wyswietla obrazek test.jpg. Jeśli nie znasz PHP to da sie to podobnie zrobic w JS, musisz tylko odczytac zmienne z adresu... niestety nie powiem Ci jak to zrobic bo nie uzywam zbyt czesto JS. Pozdrawiam
Napisano 22 Sierpień 200618 l http://actionscript.org/tutorials/beginner/spawn_browser/index.shtml Do wymiaru jpga proponuje dodawac po 20pix wysokosci i szerokosci, bo niektore przegladarki obcinaja brzydko.
Napisano 22 Sierpień 200618 l Autor ech kolejny problem :( teraz w popupie tam gdzie powinna byc nazwa ( domyślam się ze coś tutaj musze pokombinowac?