DesignStudio Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Witam! Zbieram się do scenki - che zrobić pomieszczenie gitarzysty. Ma być ponury klimat, wpadające przez małe okna światło i gitarzysta (lub nie - jeśli nie da rady go zrobić). Może będą jeszcze inne instrumenty w tle - bez właściciela. Jakies plakaty na ścianach :] narazie biore się za gitare - jako że sam jestem posiadaczem gitary cort x2 to ten model robie bo łatwiej mi będzie dobrze go odwzorować mając go na kolanach.
piotrek Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Gitarka może być. Wrzuć jakiś koncept tego pomieszczenia.
DesignStudio Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 w sumie narazie się nie skupiam na pomieszczenia. Na pewno będzie ponure - hmmm, chodzi o to aby było widać że posiadacz gitary napewno gra sam :] Może wy coś powiedzcie jakie pomieszczenie widzicie. Klimat garażowy :]
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 minu update: sama gitara narazie a już mi kompa przymula: 800mhz, 256ram, geforce 2 -64mb ale nie bać sie kompa puszczam na noc takze koncowe rendery beda dobrej jakości ps. jak sie sprawdza ile poly, verticlesow itp jest na scenie
mileS Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 narazie nieźle . Ilość poli sprawdza sie bodajze na 7.
c4rl0s Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 koncówka gryfu jest zablisko przystawek powinno tam byc miejsca troszke więcej oprócz tego klucze do strojenia wogle niewygladaja jak klucze: a teraz zalety decha wporzo gryf tez chociaz mógłbys bardziej uwydatnic podstrunnice pozdro!
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 ehh ja mam 2 hambuckery :] model na wykonczeniu - wtyczki do kabla, magnesy i takie pierdoly zostały ps. jak sie robi spręż(rz)yne ps2. nie patrzcie na część korpusu przy gryfie, zaraz wyprostuje [edit] ps3 D:D:D:D: JESTEM zadowolony z siebie mimo wszystko - najwiecej problemu mialem z skomplikowanym ksztaltem korpusu - dalej poszlo powoli i dosc bezproblemowo.
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 właśnie kompletnie kisiel w głowie co do pomieszczenia - poradzcie coś bo nie moge załapać motywu
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 strych, mury ze starej cegly albo piwnica w stylu kamien... ;)
Balas Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Pare rzeczy ktore mi sie rzucily w oczy: - polaczenie gryf - korpus, tam powinno byc wglebienie ;) - nie za niskie klucze? - mostek chyba troche inaczej wyglada (daj zblizenie u siebie) zobacz sobie np. tutaj: www.bigbeat.pl/product_info.php?products_id=1305&topSsid=30a88a291af3e22406e1b0877289073c Jak narazie dobrze idzie ;)
piotrek Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 A kto powiedział, że gitarzysta musi siedzieć w obskurnym pokoju, gdzieś na strychu? :p
Balas Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Wymodeluj jeszcze jakis piecyk i kawalek zwyklego pokoju :]
DesignStudio Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 1. To będzie scena z gitarą w głównej części a nie model gitary - dlatego darowalem sobie kilka totalnych detali 2. Piec bedzie 3. piotrek po prostu dla klimatu - zobaczysz jak to pociagne dalej ( o ile pociagne)
DesignStudio Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 noo dzisiaj chyba zacznie to pomieszczenie :D
DesignStudio Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Witam ponownie Macie jakies propozycje co do lakieru na gitarze//// bo moj srednioo wychodzi - chyba ze poprostu dlatego bo jeszcze studia nie ma
piotrek Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Wymodeluj całą scenę, oswietl i dopiero wtedy zajmij się shadingiem. Teraz ewentualnie tylko tekstury i UV sobie porób, aby nie zostawiać tego na koniec.
Balas Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Wlasnie sam sie w swojej mecze z lakierem :D W czym renderujesz? Odbicia na lakierze powinny byc chyba bardziej rozmazane, a lakier troche jasnieszy... fajnie wyszedl gryf :] Ale tych kluczy to Ci nie podaruje;D
Rekomendowane odpowiedzi