Dawcio_m Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Witam potrzebuje ten program, ściągłem za strony producenta ale podczas instalacji wyskakuje mi jakiś błąd, nie wiecie skąd można pobrać obojętnie jaką wersję trial oczywiście.
dariusz Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 ja dzisiaj pobrałem ze strony producenta, dostałem klucz na meila i śmiga aż miło:)
Dawcio_m Napisano 2 Wrzesień 2006 Autor Napisano 2 Wrzesień 2006 a mi wyskakuje taki błąd niewiecie co z tym zrobić?
weinert Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 no to poprostu spróbuj jeszcze raz ściągnąć a potem sie pomartfimy;)
Dawcio_m Napisano 3 Wrzesień 2006 Autor Napisano 3 Wrzesień 2006 no udało się, ściągłem jeszcze raz i działa, mam jeszcze pytanko, można jakoś te napisy z okien zlikwidować, wiem że to wersja edukacyjna ale jest to bardzo uciążliwe
piotrek Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Chyba się nie da. Nie wiem jak jest w ST PLE, ale w Maya znaki wodne są tylko w trybie cieniowania. W trybie wireframe nie ma.
weinert Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 mi te znaki wodne nie przeszkadzają ( co innego z renderingiem ) chwała im że wogóle istnieje takie coś jak PLE i można legalnie sie bawić/uczyć programu pozdrawiam
Dawcio_m Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 no mi już w sumie też przestały przeszkadzać mam jeszcze jedno pytanko jak eksportować pliki z st do 3ds maxa bo wchodze na file>export>Active as i tam nie moge wybrać formatu, to jest jakieś ograniczenie w wersji edukacyjnej?
Bzyku Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 to jestwersja edu i niemozna exportowac do niczego nawet do pelnej wersji ST bo ludzie by to wykozystywali do komercyjnych prac czyli chyba normalne :)
Dawcio_m Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 hehe no też tak myślałem chciałem się tylko upewnić.
Dawcio_m Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Nam taki problem stworzyłem już surfaces i jak dodawać na niej nowe curve bo robiłęm to tak, że rysowałem jom i dawałem na nią project i była na siatce, ale nie można było jej edytować, jak możno to zrobić??
Bzyku Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 jak masz wlaczona historie dla projektowania to edytujesz tą ktora projektowales a reszta powinna sie automatycznie dostosowac.
Dawcio_m Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Napisano 9 Wrzesień 2006 no mam ją włączoną ale i tak nie moge edytować tej siatki tgz ta curve jeździ po siatce, a siatka sie nie odkształca wiesz ja robie jakieś 5 dni w tym programie i jeszcze duuuużo opcji nieznam, ale nie poddam sie i zrobie tego beetle heh
Bzyku Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 ale co ty chcesz edytowaac COS czy powirzchnie ob juz nie kumam ?
Dawcio_m Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 dobra nazwe to po maxowemu narysowałem na siatce splajna i normalnie ruszając nim powinna się ruszać siatka a sie nie rusza czemu?? Tylko wiesz napisz to jak nobowi bo dopiero zaczynam w tym programie
Bzyku Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 czyli jeszcze raz jesli jakos narysowales(bo sie da) tzw COS(curve on surface) na powierzchni to hym czy mozna to edytowac szczerze wątpie no chyba ze tak jak mowilem jest co curves projektowany na ta powierzchnie a teraz inaczej dlaczego poprostu edytowanie takiej krzywej jest o tyle trodne bo zaleznie od powierzchni posiada on tyle punktow ze ciezko by go bylo recznie edytowac
Dawcio_m Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Wielkie dzięki za informacje tak właśnie jest jak mówisz już chyba rozumie o co chodzi, jak jeszcze natrafie na jakieś problemy do będe dalej tu pytanka wrzucał, ale myśle że już będzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi