Napisano 12 Wrzesień 200618 l Jak w temacie - użyłem modyfikatora smooth, obiekt po wyrenderowaniu wygląda o wiele lepiej, nie zmienila się jednak liczba wierzchołków i face'ów. Na jakiej zasadzie to działa? Czy rzeczywiście nie zwiększa to liczby poli?
Napisano 12 Wrzesień 200618 l jezeli chcesz aby liczba face`ow albo vertexow sie zwiekszyła uzyj modyfikatora mesh smooth albo turbo smooth wybierając z listy modyfikatorow.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l modyfikator smooth nie zmienia geometrii, jedyne co robi to zaznaczonemu obiektowi/subobiektowi przypisuje zadane grupy cieniowania (te ikonki od 1 do 40). jesli dwa trojkaty sa w jednej grupie cieniowania to wplywaja na siebie przy liczeniu wektorow normalnych tych trojkatow np. jesli dwa obok siebie sa w jednej grupie cieniowania to ich krawedz jest 'obla'. z gruba.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l Autor Co do liczby wierzchołków, zależy mi na low poly, więc mesh smooth nie koniecznie. Zrobiłem zwykły auto smooth dla całego obiektu i przekonwertowałem do editable poly i jest w sam raz. Dzięki.