Skocz do zawartości

Delete face. Pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w Wingsie usunąć face ? Znalazłem opcję dissolve ale nie mogę usunąć nią upartego fejsa. Chciałbym zrobić dziurę usuwając fejsy w obiekcie ale ni diabła nie mogę się doszukac polecenia które by mi to umozliwiło. Pewne jest jakies proste rozwiązania ale normalnie już wymiękam. Pomocy !

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

no jest proste roziwazanie ;) takie ze w obiekcie nie da sie robic dziur jak w maxie siatka musi byc zamknieta jezeli o to chodzi :) jezeli chcesz zrobic dziurke z w boxie np. przez srodek zaznaczasz facy ktore sa naprzeciwko i dajesz "bridge" i tak dalej

Napisano

Heh dziękuję Klicku. Juz myślałem, że zidiociałem do reszty, bo nie mogę znaleźć czegos tak prostego. Uff.. działa, może nie do końca tak jakbym chciał ale jest ok.

Napisano

w niektórych przypadkach można też zrobić intrude (zaznaczone fejsy ci kasuje, a z reszty robi cieńką ściankę), zależy jaki masz objekt i co chcesz uzyskać

Napisano

Generalnie chciałem wyciąć kilka otworów w boxie po obu stronach i połączyc boki tworząc "tunele" w obiekcie. Intrude nie nadaje się do tego a bridge wingsowy zostawia czasami ścianki których cięzko se pozbyć. Do modelowania tego typu obiektów chyba ponownie będę musiał się przesiąść na maxa a szkoda bo polubiłem bardzo wingsa.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności