null Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 Przegladnełem torszke forum i zauwazyłęm ze wszyscy mowią ze najle[szym nauczeniem sie 3ds max jest poprzez tutorialsy ok zdadzam sie ale co mi z tutorialsów jezeli ja niewiem gdzie cos lezy np nnnnniewiem jak zrobic linie bo niewiem gdzie pomozecie ????
VGT Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 Taki przyspieszony kurs: Wszystko masz w command panel (standardowo po prawej). Jest w nim 6 głównych zakładek: create, modify, hierarchy, motion, display, utilities. Na początek korzystać będziesz w zasadzie tylko z pierwszych dwóch. W zakładce create możesz tworzyć wszelkie obiekty: geometry - wszelkie bryły Shapes - wszelkie linie (spline\'y) Lights - światła Cameras - kamery Helpers - obiekty pomocnicze Systems - \"kości\" W drugiej zakładce możesz natomiast nakładać na obiekty mnóstwo różnych modyfikacji, a następnie regulować ich parametry. Poznawać je będziesz w tutkach lub poprzez eksperymentowanie samemu. I myślę, że jeśli chodzi o interface, to większość z tu obecnych nauczyła się go jedną z dwóch dróg: książka lub klikanie samemu metodą prób i błędów. Powodzenia.
null Napisano 27 Wrzesień 2003 Autor Napisano 27 Wrzesień 2003 thx VGTsXVII pomogło mi to troszke dzieki
soshka.cg Napisano 27 Wrzesień 2003 Napisano 27 Wrzesień 2003 http://www.max3d.pl/podstawy.php to ci wiele wyjaśni
Rekomendowane odpowiedzi