Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dziękuje piknie za commenty...

Rad...pomyliłeś się...\"my jesteśmy w KLu\" bo jeszcze Ander :P

Zrobiłem górę...męczyłem się od 6 rano...:]

2-publikacja04.jpg

pozdrawiam...

Napisano

Dzięki Bremen...a co do zarżnięcia...to jest to pewne wyjście...:] ale najpierw obowiązki przed przyjemnościami...

Updat :D jeszcze podłoga...nad którą cały czas rozmyślam i sam szaleniec...nad którym tesh nie wątpliwie rozmyślam :P

pozdrawiam zaglądających [piwo]

Napisano

Gdzies mi sie tu gubi perspektywa mimo iz komory mogłyby wskazywac na jej istnienie,byc moze jak juz zaczniesz sie bawic swiatłocieniem to problem zniknie, ja jednak nie przesadzalbym z szczegółowościa tego co dalej bo moze Ci sie pracka płaska zrobic. Poza tym niezła robota, naprawde świetna :)

Napisano

pracuje pracuje...tyle że jush mało czasu zostało :( co do perspektywy to nie wiem co powiedzieć w tej fazie działań...poprawie to może wedle możliwości...czyli pod koniec :)

dzięki za commenty :]

pozdro...[piwo]

Napisano

Generalnie i taki ciemniak fajnie wygląda a podłóżka musi być laboratoryjna błyszcząca i śliska.

ps.Gior chyba ma rację pociemnij te pojemniki z tyłu.

Napisano

Szkic był bardzo udany, ale im dalej... tym bardziej odczuwam lekki zawód. Cóż, poczekam na finał- może jeszcze przekonam się do tej propozycji. Na razie jest trochę tendencyjnie. Mimo wszystko podziwiam za cierpliwość i precyzję w kolorowaniu :)

Napisano

Nie wiem czy juz ktos pisal...ale wydaje mi sie ze te zielone swiatlo od tych komor powinno dawać wieksze odbicia na obiektach obok...

pozdr

Napisano

malika zgadzam się z Tobą :) Nie za koniecznie mi szło z tą bitwą...zwłaszcza że sam nie wiedziałem za koniecznie co złego robie :] Ale myśle że brak wzorowaniem się referencjami będzie dostatecznym błędem i nauczką dla mnie :)

Gior...Ciii...:P nikt nic nie widział :)

Pablo - mash racje i nie wszystko zależy od gustu :]

A to taka pre finalna wersja...bo może w między czasie coś mnie jeszcze oświeci :) Sorki za mocną kompresje ale niestety FTP nie czynny...:(

pozdrawiam...[piwo]

Napisano

Odczuwam dziwne wrazenie ze ta pracka jest zbyt ciemna i zbyt zielona :/...jakos tak malo innych kolor poza czarnym jest i pracka wydaje sie zbyt ciemna a zielen bijaca od tych pojemnikow jest zbyt mocna. I czemu do cholerci one sie tak swieca ??

Napisano

Jush wyjaśniam czemu te cholerstwa się świecą...bo to jest płyn fosforyzujący...a wymysł taki miał Anderton...:)

gior...spróbuję...znaczy się popróbuję :D w zależności czy czasu starczy :]

pozdro...

Napisano

Zastanawiam się czy na pewno dobrym pomysłem było użycie wściekle zielonego koloru dla płynu wewnątrz tych pojemników. Przez to cała scena wyszła Ci zielona- dla fanów tego koloru jest to jak najbardziej w porządku- u mnie budzi raczej mieszane uczucia ;/ Pomyślałam, że jakby zamiast zielone, te pojeminki wypełnione były białą, półprzezroczystą cieczą możnaby wydobyć z tej pracowni więcej szczegółów, różnic w materiałach, z jakich są wykonane poszczególne elementy wyposażenia. Ponadto byłaby możliwość zróznicowania kolorów, umiejscowienia jakoś inaczej źródeł światła. Po głowie mi chodzi wygląd laboratoriów w filmie \"Solaris\"... Właśnie tak sobie wyobrażałam rozwinięcie szkicu. Bardziej by mi się wtedy podobało. Teraz- czuję niedosyt :)

Napisano

spadaj...nawet w założeniu kitel nie miał być biały !! Ten kolor właśnie źle mi się kojarzy z pracowniami...Gawin, Wielki Shu, Nasadzalska, Grabarz...nigdy !! Biel jest zła !! :D

pozdro...

Napisano

Powinienes puscic cienie pod i za rurami gdzies o 100% dłuższe i zaczerniające lae nie kompletnie. Postaraj sie wyważyć cieniowanie bo tylko do tego sie czepic mozna.W ciemnych punktach mozesz dodac jakies diody czy coś dla klimaciku :) Aha proponuje zeby lampy nie rzucały plam światła dookoła siebie tylko raczej ostre reflekty i smużki wąskie na obiektach w zasięgu światła, jesli to metalowe czesci to wiesz jak one reaguja na światło. Dobre cieniowanie naprawde zudo zrobi tej pracy dobrego :) Bo jest poprostu świetna :)

Tak trzymaj popracuj i powodzenia [piwo]

Napisano

Bardzo fajne, fajnie powychodziły te wszystkie rury i wentylatory,

Tylko niewiem czemu ale mi sie nasuwa taka historyjka, że ten koleś to najemnik(czy coś w tych klimatach), któremu jakiś doktorek zaglutował ukochaną, gdybyś nie pisał nie domyśliłbym się raczej, że to naukowiec...

Jeżeli nie biały to moze chociaż seledynowy kitel ;p

Napisano

A mi się takie kolory bardziej podobają. Przynajmniej pierwsze wrażenie mam dużo lepsze. Trochę szaleniec się \"schował\" w calej pracy i podłoga po lewej (ta bliżej nas) lekko gubi perspektywe - czasem wydaje mi się, że to półka a nie podłoga. Ale ogólnie super.

Napisano

Moje spostrzezenie jest takie: uspokoiłes prace i zmieniłeś tonacje na bardziej zrownoważona. Dla oka jest jak najvardziej ok ale dla tematu i odbioru pracy troche na odwrot. Na prace patrzy sie przyjemniej ale teraz odieram to bardziej jako calkiem fajne s-f niz szalenstwo kleczacej osoby etc. Blinki na lampach robia dobrze ale kosztem mocy żarówek (wierz mi studiuje elektortechnike ;) ) Lepiej by to wyszło gdybys skontrastował obecna barwe lamp z zacienieniem miejsc do ktorych swiatło butli potencjalnie w lini prostej nie dochodzi dajac ostrzejsze cienie od strony zbiorników dając ostre reflekty światła od strony lamp i monitorów. Poza tym leander ma racje co do perspektywy podłoga ja troche gubi.Poza tym praca jest bardzo fajna, szczegolnie ze fajnie zes s-f w to władował :)

Pozdrawiam :)

Napisano

dzięki wam wszystkim...

Leander - owszem mash racje co do perspektywy...ale ja jeszcze za cienki jestem w te klocki :) To nie moja liga poprostu :P

Tiger co do elektrotechniki to się nie bój ja kończe elektronike :P Tyle że technikum nie high school :P Dzieki za comment...:)

malika - big thanks :)

pozdrawiam...[piwo]

Napisano

a mnie sie podoba jakos tak bardziej przejrzyste i głębokie, super a niebieski dobry formalina jest chyba przezroczysta :) a niebieski jest bardziej przezroczysty od zielonego...

pozdr

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności