Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Otoz mam problem który dręczy mnie już od wersji 1.47 Vraya (teraz mam wersje 1.5 RC2 pod maxa 8). Chodzi o to że po instalacji Max nie chce ładować poszczególnych pluginów tego rendera, są to miedzy innymi: VraySky, VrayFastSSS, VraySphere, VRayPlane i jeszcze kilka innych wczesniej olalem to bo wszesniejsza wersja 1.47 byla pod maxa 6 i pomyslalem ze to problem kompatybilnosci, ale teraz jak zainstalowalem tego pod maxa 8 to mnie szlak trafil ze mi wywala blad przy ladowaniu tych pluginów. Blagam pomozcie mi. Bede naprawde wdzieczny jesli mi pozwolicie zaoszczedzic troche wlosow na glowie, bo teraz to juz je z nerwo rwe naten problem :p. Pozdrawiam i z gory dzia za pomoc

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może spróbuj wywalić wszystko co jest z vraya i wtedy na nowo zainstalować, być może nie instalator nie podmienił prawidłowo plików i teraz stara wersja vraya chce wczytać pluginy do nowszej wersji

Napisano
  • Autor

heh, spoko spoko. Tobyla pierwsza czynnosc jaka zrobilem. Wywalilemcaly folder Vrayplugins w katalogu z pluginami oraz pluginy Vraya lezace luzem w katalogu PLUGINS. Nastepnie wywalilem z glownego katalogu DLL - ki. orazVray Spawner i VraySerwer oraz plik konfiguracyjny i nic to nie dalo:(:(:(. Kicha no. Walcze z tym i walcze.

Napisano

może masz dwie ścieżki zapisane w ustawieniach (maxa) do tego samego katalogu gdzie instalujesz vraya. wtedy próbuje go max załadoać dwa razy i ...... skasuj jedną ścieżkę i będzie dobrze.