Napisano 24 Wrzesień 200618 l zacząłem pierwszą p[race na tablecie:) wybrałem mechaniczną łape bo choć nigdy nie robiłem czegoś takiego to mi sie wyadje że podołam. Zrobiłem już ogólny szkielet wł. którego będe rysował. Czekam oczywiście na nachalne wytykanie błedów i creatywne rady:) Pozdrawiam!
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Calosc zapowiada sie fajnie, ja bym moze jeszcze dodal jakies kable, niby przewody pneumatyczne przy łokciu i tam gdzie ramie sie styka z torsem :) I troszeczke zmienilbym dlon na taka bardziej ludzka :) ALe pewnie ja zmienisz, bo to przeciez dopiero szkic jest :) Pozdrawiam i zycze sukcesow :)
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Autor zaczołem już nadawać jakieś tam kształy i kolorki...planuje ukonkretnić całoś...a później dopieszczać i zmieniać poszczególne elementy. jeszcze niestety nie moge sobie paru rzeczy wyobrazić, ale niespoczne az nieosiągne zadawalającego wygladu:) Virus_- dzięki za te optymistyczne słowa:) zmotywowały:)...wlasnie też myślałem o pokazaniu paru kabli...może jakieś tłoki...no zobaczymy. Ale napewno to się będzie zmieniało w trakcie pracy...a dłoń rzeczywiście zamierzam upodobnić bardzoejk do luckiej i skonkretyzować:) Pozdrawiam
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Autor no to już 3odsłona:) po troszku, po troszku i może coś się uzbiera:) Wydaje mi się że musze zrobić troche bardziej masywniejszą ta łape...no węc ją tam rozbudowuje. Prosze o ocene mojej pracy...i wytkniecie błędów już teraz. Na dzisaij już koniec...ide w kimke.
Napisano 25 Wrzesień 200618 l trochę dziwna ta łapa. może pójdź bardziej w ta stronę: siłowniki i jakieś kabelki - tego tutaj brakuje Pozdrawiam
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Autor prace posuwają sie co prawda powoli ale jednak do przodu:) wiem że detale typu: tłoki i kable...były by bardzo fajne i ciekawe...ale w sumie poczatkowym zamysłem była elegancka mech-łapa...no i powiedzmy, że takową zostanie:) wszystko wyłaniać sie będzie z tej czerni no i właściwie to tyle...czekam na wytkniecie mi błędów i podsunięcie jakiś pomysłów. Pozdrawiam!
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Jeżeli już doradzać to olałbym czerń, wyglada paskudnie tymbardziej gdy zlewa się z ciałem.Po drugie łączenie ramienia z reszta ciała - ni to łożysko kulkowe(w sumie w szkicu na to wyglada a pozniej poszles juz po latwiznie) albo klin jak u T2, w twoim prostopadłościan wchodzi do jakiegoś kapturka, jak ma to pracować?? W przypadku łokcia rozwiązanie poprawne, perspektywa tez cos niegra, mogles zrobic prosty model w 3d a pozniej go oblepiac detalami w 2d.
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Autor no wiesz...czerń raczej zostanie bo wałściwie taki był zamysł. Jeśli chodzi o mocowanie całej ręki...no to rzeczywiście napocządku miało być to łożysko...ale później sie rozmyśliłem na rzecz tego naramiennika...prawda że nie wygląda to zbyt wiargodnie ale to nic:) (poszedłem na łatwizne) Właściwie to chciałbym już skończyć i zabrać się za coś owego:) miałem przerobić tą ręke na grupsza ale już mi się nie chce dłubać prawie od nowa wiec zostaje tak...co wy na to?:)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Witaj Golumie. W swoim temacie zamieściłem dla Ciebie ściągi do łapek. Nie chcę Ci tu wpychać swoich prac. Może Ci te mecha-łapy pomogą. Pozdrawiam.