Napisano 24 Wrzesień 200618 l dlaczego jest taka róznica odbić ?? co jest zle z materiałami?? Są takie same jak wyłącze falloff. Jak włącze to blur jest zerowy na joysticku a na klawiszach jest prawidłowy. Może mi się wydaje ale dlaczego zsię róznią. Mapowanie UVW jest takei samo :(
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Różnica imho tkwi gdzies w matreriale - ten który używa bitmap po difuse nie ma odbić a ten na elemnecie centralnym ma. Daj na wszystkie elementy klawiatury jeden materiał i odpowiednio zmapuj elementy które nie mają mieć w difuse bitmapy. Zaznaczaj na zdjęciu strzałkami lub kułkami elementy, bo czasem można mieć problemy ze zrozumieniem problemu.
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor dzięki Hynol ale naprawde siedze i nie wiem co jest. Teraz opisze bardziesz szczeg :) to jest przed łączeniem odbicia(nie róznią się ): a to jest po włączeniu: a to jest material z wylączonym akórat odbiciem Jesli ktoś miałby z 5 min to moze podesle na @ bo ja już kompletnie nie wiem o co chodzi. Może to jakiś bzdet, brak mi podstawowej wiedzy wiec moze zrobiłem jakąś glupote. Już sam nie wiem :( mojgg 1023000
Napisano 25 Wrzesień 200618 l nie wiem czy pomoże, ale spróbuj zamiast flat mirror użyć raytrace, lub też reflect/refract. sprawdź czy nad objektem nie szybuje jakaś płaszczyzna wstawiona przez nieuwagę sprawdź czy na pewno wszystkie klawisze mają taki sam materiał (ewentualnie nadaj materiały na nowo) aha i renderujesz scanlinem, tak?
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Autor dzięki tak scanlinem renderuje popróbuje, bo narazie jakoś mi dziwnie wychodzi :/ nie rozumiem w ogóle dlaczego nie chce mi rozmyć odbicia wokol joysticka
Napisano 25 Wrzesień 200618 l Eeeeee.... Ojejejej - wszystko nie tak :(. To nie jest Vray żeby rozmywać odbicia przez specular level i glossines. Te parametry działają tylko w obrębie speców świateł. Flat mirror - to staroć którego się już od dawna nie używa - według helpa jest zdjesie nawet napisane że TYLKO do CAŁKOWICIE płaskich obiektów. Użyj materiału Raytrace. Rozmycie odbić poprzez włączenie global ray antialiasera typu multiresolution i ustawienie w danym materiale typu Raytrace bluringu i defocusingu w opcjach reflection/refraction antyaliasera.