MrMoonwalker Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 Mam taki problemik, wczoraj do testu zainstalowalem Windows Vista RC1 i teraz probuje uruchomic pod tym systemem maxa. Sprobowalempoki co odpalic triala 3DSmaxa 7, bo mam go pod reka, ale po instalacji i probie uruchomienia wyskakuje mi nastepujacy komunikat: Fatal error Interactive 3D Renderer initialization failed. Please check your device settings by using the -H command line option. Co powinienem zrobic w tej sytuacji? Podobne problemy mam przy probie odpalenia maxa 8.
maczuga Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 uruchom maxa z parametrem -H i zmien viewport engine na inny :)
ozzyslip Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 skad wziales viste... gdzie kupiles ?? :D:D:D:D:D
MrMoonwalker Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 uruchom maxa z parametrem -H i zmien viewport engine na inny :)tak robilem ale nie pomaga. Komunikat o bledzie pojawia sie ponownie w tym samym miejscu. skad wziales viste... gdzie kupiles ?? :D:D:D:D:Dze strony microsoftu :P
maczuga Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 hmmm... vista to ciągle beta :) więc może nie mieć niektórych dllek typu opengl32 itp. a nie będzie ich dopóki vista oficjalnie nie wyjdzie :) więc póki co musisz jechać na xp
brumugun Napisano 27 Wrzesień 2006 Napisano 27 Wrzesień 2006 sorry za offtopa , ale jak zobaczyłem screenshota z task menager'em, że z jegnego giga ramu zostało 20 MB , przy braku żadnych innych otwartych aplikacji, to podziękowałem , i jeszcze mam za to płacić , hahah...
MrMoonwalker Napisano 27 Wrzesień 2006 Autor Napisano 27 Wrzesień 2006 no coz, potestowalem troche i faktycznie wrocilem do XP. Raz, ze maxa odpalic sie nie dalo, a dwa ze rzeczywiscie sa jakies problemy z pamiecia, odpalilem np. Photoshopa cs2 i we wspomnainym task managerze wyswietlilo mi, ze zzera on 600MB ramu (!). Pewnie to jakis blad, ale takich jest w Viscie poki co wiecej (total commander zle dziala :) )
Rekomendowane odpowiedzi