Gość smiga Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 Witam ... i na wstepie przepraszam za lamerskie pytanie (zaczynam dopiero przygode z 3D)- tzn. jak wyswietlic (odczytac, sprawdzic) wspolrzedne punktu (x,y,z) w 3D studio max. Oczywiscie chodzi mi o punkty VERTEX z ktorych skladaja sie EDGE (w siatce). Informacja ta potrzebna mi jest do okreslenia polorzenia markera po zaladowaniu obiektu z 3ds do delphi. z gory dziekujwe za pomoc pozdrawiam Arek
VGT Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 W trybie move, czyli przemieszczanie vertexów wciśnij F12. Pojawi się okienko z tymi danymi.
Gość smiga Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 wielkie dzieki - te dane pojawily sie tez na dole ekranu, ale wlasnie tylko w tym trybie movie jeszcze raz dziekuje za pomoc pozdrawiam Arek
VGT Napisano 28 Wrzesień 2003 Napisano 28 Wrzesień 2003 heh, fakt, przyzwycziałem się, że w ten sposób czasami je dokładnie przemieszczam, zapomniałem, że info pojawi się także pod viewportami, no ale tak czy inaczej problem rozwiązany, a to najważniejsze :)
Bacry Napisano 29 Wrzesień 2003 Napisano 29 Wrzesień 2003 Oczywiście ważny jest jeszcze ukłąd odniesienia. Czy mają to być współrzędne globalne, czy na przykład współrzędne względem środka obiektu (pivota, geometrycznego, itd)....
Rekomendowane odpowiedzi