danilo2 Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 Witam , mam najnowszą wersję Adobe premiere pro i podczas importu plików nagranych na aparacie cyfrowym pojawaia mi sięp ewien problem :) - otóz pliki te mają rozszerzenie avi. Podczas odtwarzania ich w wmp zachowują się całkiem normalnie, natomiast przy odtwarzaniu w allplayerze słychać sam głos i widać czarny ekran. Przy próbie importu do premiera dostaję komunikat że plik jest skompresowany tak iż nie można go wczytać. W internecie znalazłem że można to ominąć ręcznie zmieniając rozszerzenie pliku - tak wiec zmieniłem z avi na mpeg i ... Premiere mi go wczytuje ale tak jak allplayer - czarny obraz i sam dźwięk. :) Czy wie ktoś może jak można usunąć ten problem?:) Dziękuję i czekam na odpowiedź :)
SUPER_OkO Napisano 1 Październik 2006 Napisano 1 Październik 2006 virtualDUb -> przekompresuj sobie na jakis popularny kodek bezstratny albo zapisz wogole sobie jako nieskompresowanego avika. Pamietam, ze takie rzeczy mi sie chyba dzialy z panem Ppro 1 i chyba nie mialem zainstalowanego kodeka indeo video wtedy.
danilo2 Napisano 3 Październik 2006 Autor Napisano 3 Październik 2006 wilekie dzięki superoko :) pomogło :):):)
Rekomendowane odpowiedzi