Gość bluefer Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Witam, dziś postanowiłem opanować modyfikator hair and fur. W sumie wiem już wszystko co chciałem. Mam tylko problem przy samym renderowaniu: Kiedy włosy zajmują niewielką część kadru to poprostu się nie pokazują, liczą się na pozór normalnie ale ich nie widać. :/ Proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam
tpiatek Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 tak .. bluefer mam nadzieje że nie będziesz mieć nic przeciwko jeśli podłącze się do tej prośby o pomoc. Pozdrawiam Tomek
rowr Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 ee u mnie bylo tak wydawalo mi sie ze sie juz nie renderuje i ze komp juz nie pracuje nad tym futrem bo mozna bylo wszystko w maxie robic a jednak po pewnym czasie sie futro "pojawilo" ...trzeba czekac...
Gość bluefer Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Próbowałem już tak. Nic to ni e daje.
Shogun 3D Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Futra we viewporcie nie widać, za to widac guidesplines i tym nalezy się kierować przy kadrowaniu.
Gość bluefer Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Tak, tylko że ja mam problem z renderami a nie z ustawieniem kadru. :/
Master Kiełbaster Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 może masz pionowy kadr? futerko wtedy dziwnie się ukraywa za obiektami
Gość bluefer Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Master Kiełbaster => wielkie dzięki za podpowiedź :). Posiedziałem nad tym i już wiem jeżeli kadr pionowy ma proporcje powyżej 2:3, to futro wyjdzie pocięte albo nie pokaże się wcale.
Rekomendowane odpowiedzi